Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Notiks komponistes Solveigas Selgas jubilejas autorkoncerts

Ceturtdien, 14. martā, plkst. 19.00 Rīgas Latviešu biedrības Zelta zālē notiks komponistes Solveigas Selgas jubilejas autorkoncerts Atgriezties dabā, informēja koncerta rīkotāji.

Koncertā piedalīsies solisti Ernests Mediņš, Valdis Muktupāvels, Artis Gāga un jubilāre Solveiga Selga, kā arī klarnešu kvartets Quattro Differente Marinas Vidmontes vadībā un flautu kvartets Flautissimo Daces Bičkovskas vadībā.

Komponiste un pianiste Solveiga Selga nesen atzīmēja savas dzīves apaļu jubileju. Viņas mūzika pēdējo 30 gadu laikā ir skanējusi uz visdažādākajām skatuvēm, taču pamanāmākais ieguldījums ir kamermūzikas žanrā, kurš tiks akcentēts arī šajā koncertā ar nosaukumu Atgriezties dabā.

Daba būs vienojošais aspekts, kas caurvīs koncerta programmu. Solveiga saka: “Daba iespaidojusi mani visu šo darbu rakstīšanas procesā; upe, jūra, koki un laika telpas spēles ar mūžīgo. Daba, kurā iekļaujos, nevis pakļauju, izdzīvoju, mutuļoju un nomierinos, jūtot, kā dzīves atvēlētais laiks rit.”

No iepriekš rakstītiem darbiem skanēs Ņirbošās lapu ēnas flautu kvartetam un šakuhači flautai. Ar šakuhači skanējumu S. Selgu iepazīstināja etnomuzikologs Valdis Muktupāvels, kurš arī laipni piekritis piedalīties autorkoncertā. Veiksmīga bijusi arī sadarbība ar klarnešu kvartetu Quattro Differente, kuri atskaņos Jūrā. Starp nopūtām un sauli. Līdzās skaņdarbam sitaminstrumentiem solo Es mītu, kurā Solveiga izmantojusi fragmentus no saviem dzejoļiem, sacerēts arī jaundarbs sitaminstrumentiem un klavierēm Feeling Speed, kam gaidāms pirmatskaņojums. Sitaminstrumentus autorkoncertā spēlēs Ernests Mediņš. Pirmatskaņojums būs arī klarnešu kvartetam. Solveiga Selga pati atskaņos skaņdarbus klavierēm.

Solveiga Selga-Timpere dzimusi (1973) Rīgā. Mācījusies klavierspēli EDMV. Ieguvusi bakalaura grādu kompozīcijā JVLMA (Ādolfs Skulte, Ģederts Ramans), turpinājusi studijas Jura Karlsona meistarklasē. Vienlaikus studējusi klavierspēli pie Venta Zilberta, iegūstot maģistra grādu. Beigusi Latvijas Kultūras akadēmijas doktorantūru. Apvienodama sevī izpildītājas un komponistes darbību, Solveiga Selga-Timpere ir ievērota vairākos radošos konkursos. Komponiste ir aktīva starptautisko mūzikas meistarklašu dalībniece. Kā pianiste sniegusi virkni solokoncertu gan Latvijā, gan ārzemēs un izdevusi klaviermūzikas albumus. Strādā par kompozīcijas un klavierspēles pedagogu. Mūzika skanējusi Austrijā, Japānā, Beļģijā, Vācijā (@LMIC).

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja