Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Notīs uzrakstītas emocijas un lidojumi

"Gluži par nemodernu es CD formātu nesauktu. Man ir liels prieks, ka mūzikas diskus joprojām klausās, braucot automašīnā vai meklējot īpašu noskaņu," saka ģitārists Mārcis Auziņš, kuram rudenī iznāca debijas albums Viens.

Tas tika izvirzīts Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai Zelta mikrofons nominācijā Labākais instrumentālās vai starpžanru mūzikas albums. Albuma saturs nu jau izskanējis pirmajā koncertā M. Auziņa Latvijas tūrē, kas arī nosaukta Viens un turpināsies līdz pat aprīļa vidum. Koncerttūrē iekļautas Raimonda Paula divpadsmit dziesmu aranžijas ģitārai un paša Mārča Auziņa kompozīcijas.

"Komponēšana ir neatņemama manas mūzikas un ģitārspēles dzīves sastāvdaļa – veids, kā notīs izstāstīt stāstus un emocijas," saka M. Auziņš. "Koncertos izpildīšu arī oriģinālkompozīcijas un džeza klasiku savā apdarē, tāpat brīvus, improvizētus lidojumus, iedvesmojoties no katras koncertēšanas vietas un publikas, no enerģijas koncertā."

Apzināti ģitāras spēlei Mārcis Auziņš pievērsies samērā vēlu. Mūzikas skolā vispirms bija klavieres. 10. klasē tika izlemts, ka ģitāra būs viņa instruments. "Ģitāra visos laikos ir bijis jauniešu instruments. Tas arī bija iemesls, kāpēc to paņēmu rokās, un – mēs palikām kopā," saka Mārcis. Viņam bijušas kādas piecpadsmit ģitāras, ko spēlējis ilgāk par gadu. "Katram ir savas vājības, un, ieraugot kādu instrumentu, gribas to nopirkt. Pēdējā laikā gan vairs neļaujos emocionāliem pirkumiem," mūziķis smaida. Ģitārām Mārcis vārdus nedod, bet zina un jūt, kā katra skanēs, kādas ir katras īpašības. 

Vienu ģitāru Mārcim Auziņam dāvājis pats Raimonds Pauls. Kad maestro darbojās Saeimā, kāds kolēģis bija nopircis labu instrumentu savam dēlam, kurš nespēlēja. Iedevis Paulam, lai atdāvinot ģitāru kādam talantīgam censonim. Pauls piezvanījis Mārcim. Pateicībā maestro vēlāk tapa aranžija un videoversija viņa dziesmai Tāpēc jau, ka nevar zināt, kāpēc, pēcāk īsā laikā tika ierakstīts arī pilns albums Viens ar R. Paula dziesmu instrumentālajām versijām. "Nedaudz uztraucos, kā maestro uztvers to, ka atkal kāds ķēries klāt viņa zelta fondam, viņam tas ne vienmēr patīk, tomēr ierakstīju trīs dziesmu demo, parādīju, un Pauls teica, ka noteikti jāturpina. Man šī viņa svētība bija ļoti svarīga," stāsta Mārcis. 

Tuvākie Mārča Auziņa tūres koncerti – 8. martā Madonā, 9. martā Alūksnē, 11. martā Mālpils muižā, 15. martā mūzikas namā Daile Rīgā, 25. martā Vidzemes koncertzālē Cēsis, 15. aprīlī Dikļu pilī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja