Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

papildināta (14:35) Marijas Naumovas dejas pusnaktī

"Ja jūrā ir vētra, kuģa kapteinis nevar dot komandas, stāvot krastā," – mūzikas kompānijas Baltic Records Group direktors Arvīds Mūrnieks dziedātājas Marijas Naumovas DVD Pusnakts Parīzē prezentācijas laikā norādīja, ka viņai ir izdevies lauzt šo stereotipu.

Jau piecus gadus dziedātāja dzīvo Fancijā – tieši no turienes viņa ir spējusi noorganizēt šī koncertieraksta iznākšanu. Tajā ir iemūžināta Marijas Naumovas uzstāšanās Dzintaru koncertzālē Jūrmalā, kas notika pagājušā gada vasarā un ar kuru tika noslēgta vienpadsmit uzstāšanos sērija Pusnakts Parīzē. "Tā ļoti izmainījās," par koncertprogrammas "nogatavošanos" saka dziedātāja.

Marija Naumova atklāj, ka Pusnakts Parīzē pirmsākumi ir meklējami pirms 19 gadiem, kad viņa klausītājiem piedāvājusi savu pirmo koncertprogrammu ar franču šansoniem – ja toreiz dziedātāju pavadījuši divi akordeonisti, tad pērn aiz viņas muguras jau bija krietni vairāk cilvēku – Vidzemes kamerorķestris Andra Veismaņa vadībā. "Man patika, kā mēs dejojām," viņa atceras. 

DVD prezentācijā, kas notika 23. maijā, Marija Naumova norādīja, ka "23" viņas dzīvē ir liktenīgs skaitlis. "23. jūnijā es piedzimu, 23. augustā es iepazinos ar Maestro un 23. maijā notika Eirovīzija," akcentē dziedātāja. Tomēr līdz 23 pietrūkst tieši vienas dziesmas viņas jaunajā koncertierakstā. "Man bija vēl viena dziesma – Avec le temps. Tā ir ļoti skaista Leo Ferē dziesma, bet tā ļoti atšķīrās no citām," par šīs kompozīcijas palikšanu ārpus Pusnakts Parīzē paskaidro Marija Naumova.

Koncerta ieraksts papildināts ar intervijām ar mūziķiem, kadriem no Francijas galvaspilsētas un citiem bonusiem. Ieraksts sola iespēju "doties sava veida romantiskā pastaigā pa Parīzi un ieraudzīt to dziedātājas acīm". Savukārt tiem, kuri vēlas to ieraudzīt paši savām acīm, Marija Naumova iesaka: "Braucot uz Parīzi, ir jāpaņem apavi, kuros var staigāt, staigāt un staigāt." Viņa iesaka aiziet uz Luksemburgas dārzu un Orsē muzeju, pasēdēt pie Sēnas un izbraukt ar kuģīti, klausīties mūziku kafejnīcās un uztaisīt pikniku zālienā. "Klīst pa ielām un baudīt tās atmosfēru," piebilst dziedātāja.

Jau augustā Marija Naumova atgriezīsies Latvijā un piedāvās jaunu koncertprogrammu, ar kuru uzstāsies Valmierā, Jelgavā un Dzintaru koncertzālē. "Tajā piedalīsies 20 muzikantu no vairākām valstīm," atklāj dziedātāja, kurai šī koncertprogramma būšot liels izaicinājums. "Man gribas uzzināt kaut ko jaunu pašai un pastāstīt to arī citiem."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja