Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Pavasarim piestāv dziesmas par mīlu

Dziedošo aktieru salidojums skanēs uz romantikas nots

Pedagoģe Anita Garanča reiz teikusi, ka viņa varētu iemācīt dziedāt pat tabureti. Ar aktieriem ir tā, ka daļa no viņiem, dziedot uz skatuves, jūtas komfortabli, bet citi – dziedāt prot, bet publiski to dara reti. Tad nu atkal ir tā reize, kad drošie, pārliecinātie un lieliski dziedošie aktieri pulcējas salidojumā, kurā dziedās savas mīļākās dziesmas. 

Koncertu, kas šovakar, 3. maijā, plkst. 19 notiks VEF Kultūras pilī, režisē Latvijas Nacionālā teātra aktieris Mārtiņš Egliens. Savu dziesmu tā uzreiz viņš gan nemaz nevar nosaukt. Tiesa, gatavojoties Dziedošo aktieru salidojumam, kuru Mārtiņš vadīs kopā ar Ditu Lūriņu, viņš laiku pa laikam kaut ko uzdungo. Par vienu no savējām viņš nosauc Ulda Stabulnieka Ejot cauri rudziem. "Daudzi nemaz nezina, ka šī dziesma tapusi teātra izrādei Uz kraujas rudzu laukā. Koncertā būs arī Jāņa Lūsēna dziesma par taureni. Skanēs arī brīnišķīga Zigmara Liepiņa dziesma, kas ir mazāk dzirdēta, – no izrādes Trīs draugi," stāsta Mārtiņš Egliens un nodzied: "Hei, neskumsti, draudziņ, kad pasaules vēji tev ziedoņa vēsmu nes." 

Ja kādam gribas statistiku, 90% koncerta dziesmu galvenā tēma ir mīlestība. "Teātris bez mīlestības nav iedomājams. Caur, ap, par mīlestību. Uz romantikas nots. Protams, koncertā visvairāk būs teātra izrādēs un filmās skanējušo dziesmu, ko visi ir dzirdējuši, bet būs arī tādas, kas nav tik populāras, varbūt jau ir aizmirstas, bet skaistas gan," Mārtiņš Egliens sola pārsteigumus. Koncerta programmas salikšana gan neesot viegls darbs. "Piņķerīgi! Nu nevar jau tā, ka nāk tik uz skatuves un dzied to, kas patīk." Līdzīgs koncerts izskanējis pagājušajā vasarā Ikšķilē un publikai esot ļoti paticis. 

Šoreiz salidojumā piedalīsies Zane Jančevska, Zane Dombrovska no Latvijas Nacionālā teātra, Liepājas teātra aktieri Karīna Tatarinova un Edgars Pujāts, Dailes teātra aktieris Lauris Subatnieks, kā arī Varis Vētra, Gundars Silakaktiņš un Guntis Skrastiņš. Šī ir iespēja uz vienas skatuves satikties dažādu teātru aktieriem un vienoties kopīgā dziesmā. 

"Mēs jau neesam konkurenti. Teātris vispār ir tāda lieta, ka viens pats neko reāli nemaz nevari izdarīt, blakus ir vajadzīgi sabiedrotie. Tā arī šoreiz – par muzikālo pavadījumu koncertā gādās grupa No pusvārda. Dažādu teātru aktieru tikšanās nemaz tik bieži nenotiek, bet, kad sanāk kopā, ir savi jaunākie joki un atgadījumi stāstāmi," skaidro Mārtiņš Egliens un piebilst: "Koncerta beigām esam pataupījuši tādas dziesmas, ko varētu zināt daudzi koncerta apmeklētāji, tāpēc ļoti ceram uz skaļu un kārtīgu līdzdziedāšanu. Jo tas jau ir mūsu mērķis – draudzīgs, omulīgs vakars ar sadziedāšanos."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja