Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pianistei Artai Arnicānei jau otrā starptautiskā uzvara mēneša laikā

Jaunā latviešu pianiste Arta Arnicāne, kura aprīlī izcīnīja uzvaru starptautiskajā piabnistu konkursā Saseksā Lielbritānijā, tagad ieguvusi pirmo prēmiju vēl vienā pianistu sacensībā — Baltijas starptautiskajā pianistu konkursā (The Baltic International Piano Competition) Gdaņskā Polijā.

"Man ir Latvijai maza dāvaniņa", pati pianiste saka par viena mēneša laikā jau otro izcīnīto uzvaru. Tā gūta konkurencē, kurā, kā liecina dati konkursa mājaslapā, klātienē Gdaņskā sacentās 60 pianisti no 23 Eiropas un Āzijas valstīm. A.Arnicāne tajā bija vienīgā pārstāve no Latvijas. Kopā bija četras kārtas — trīs solo un fināls ar orķestri.

"Konkurss bija ļoti saspringts, jo pēdējās kārtās konkursā nācās spēlēt katru dienu... Programma ļoti plaša un piedalījās daudzi tiešām izcili pianisti," A.Arnicāne atklāja portālam Diena.lv, rakstot jau no Šveices, kur viņa pēdējo gadu ir meistarstudijās Cīrihes Mākslu universitātē. Viņa arī dalījās priekā par to, ka konkursa organizatori bijuši draudzīgi un rūpējušies, lai sakāpinātās emocijas netraucētu izpildījumam. "Man ļoti labu iespaidu atstāja firmas "Yamaha" tieši konkursam sarūpētais instruments. Tas vienmēr bija izcilā kondīcijā un ar patīkamu skanējumu," pianiste stāsta, aicināta dalīties izjūtās.

"Es ļoti priecājos, ka mani viena mēneša laikā ar dažādām programmām vienādi augsti novērtēja divas pilnīgi atšķirīgas žūrijas," stāsta pianiste, kura vienu pēc otras guvusi uzvaras pianistu konkursos Lielbritānijā un Polijā. "Latvijai šobrīd klājas grūti, tomēr mūzikas pasaulē pašlaik ir daudzi latvieši, kas mūsu valsts vārdam liek skanēt pozitīvi, un es esmu laimīga, ka esmu nokļuvusi viņu vidū."

Pēc divām nedēļām pianiste uzstāsies ar Mocarta klavierkoncertu Vintertūrē, tas vienlaikus būs viņas diplomeksāmens, absolvējot solo klases studijas Cīrihes Mākslu Universitātē. Konkursa stāstu viņai sakrājies daudz, piemēram, cik ļoti pēdējā konkursa norisi ietekmējis vulkāns. Daudzi dalībnieki ieradušies vēlāk: sacensības pirmās kārtas pirmajās dienās uzstājušies tikai pieci, seši cilvēki, bet pēdējās dienās — desmit un pat piecpadsmit. "Es pati ierados tikai dienu pirms uzstāšanās, jo nevēlējos atcelt rīta koncertu Cīrihē 25.aprīlī. Nospēlēju, un uzreiz — uz lidostu! — stāsta A.Arnicāne. "Polijā īpaši vērienīgi svin komponista un pianista Friderika Šopēna divsimto jubileju. Ielidojot Varšavā, Šopēns mani sagaidīja dažādos veidos — uz plakātiem, konfektēm un (oh!) ar šņabi!" Gdaņskā paralēli konkursam notika arī vairāki festivāli, tādēļ pianiste priecājas, ka izdevies noklausīties arī dažus labus koncertus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja