Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pirāti šovakar cīnīsies par iekļūšanu finālā

Noskaidrojušies dziesmu konkursa Eirovīzija 2008 pirmie desmit finālisti. Tie ir Grieķijas pārstrāve Kalomira, Niko un Vlads no Rumānijas, Bosnijas un Hercegovinas pārstāvis Laka, Somijas sūtņi Terasbetoni, Dima Bilans no Krievijas, Izraēlas pārstāvis Boazs, Azerbaidžānas duets Elnur&Samir, Sirusho no Armēnijas, Polijas dziedātāja Isis Gee, kā arī dziedātāja Marija no Norvēģijas. Ar viņiem sestdien, 24. maijā, būs jāsacenšas Latvijas projektam Pirates of the Sea — protams, ja viņi tiks Eirovīzijas finālā.

Par Latvijas izredzēm un pirmo pusfinālu aptaujājām arī vairākus ekspertus. Režisore un producente Dita Torstere uzskata — šā gada konkurss absolūti nav interesants, jo tajā ir par daudz klaunādes un ākstīšanās. "Šķiet, konkursa dalībnieki sāk aizmirst, ka konkursa pamatā tomēr jābūt dziesmai, nevis tērpiem, lellēm, šovam. Tas novērš uzmanību no galvenā." Viņa pirmajā pusfinālā saskaitījusi vismaz piecus teatralizētus priekšnesumus un secinājusi: ja tāpat būs arī otrajā pusfinālā, ļoti iespējams, ka pirātiem tomēr izdosies tikt finālā. "Trakākais ir tas, ka tie šovi viens otram ir pārāk līdzīgi un, skatoties katru nākamo, sāk likties — ai, es jau to kaut kur esmu redzējusi…"

Žurnāla Mūzikas Saules redaktorei Dacei Volfai, fragmentāri vērojot pirmo pusfinālu, atmiņā palikuši azerbaidžāņi, kas spieguši tā, ka logiem drebējušas rūtis, kā arī gados ne pārāk jaunā Moldovas pārstāve, kas ar spēļu lācīti rokās lēkājusi pa dīvānu. "Vēl mani ļoti nepatīkami pārsteidza tie konkursa dalībnieki, kas dziedāja tik šausmīgā angļu valodā, ka šķita — tad jau labāk viņiem vajadzēja dziedāt valodā, ko šie mākslinieki tomēr prot…" Mūzikas ekspertei attiecībā uz Eirovīziju humora izjūta gan nedarbojas. "Šo konkursu sen vairs neuztveru nopietni un to neanalizēju. Domāju, tas ir svarīgi tikai tiem, kas iekļūst finālā, uzvar un tad divas dienas priecājas," Dace ir strikta, piebilstot — galu galā, arī paši konkursa rīkotāji var minēt tikai 70. gados uzvarējušo zviedru formāciju ABBA, kas tiešām pēc tam kļuva populāri. "Vai kāds atceras, piemēram, pagājušā gada uzvarētāju vai ir dzirdējis kādu viņas koncertu?" eksperte uzdod retorisku jautājumu.

Savukārt pieredzējušais konkursa komentētājs Kārlis Streips, kurš šogad atkal komentē gan pusfinālus, gan finālu sestdien, atzīst — viņam no pirmā pusfināla daudzas dziesmas nepavisam nav gājušas pie sirds. "Iznākums ir likumsakarīgs, jo bijušā Varšavas bloka valstis atkal sabalsoja cita par citu, iebīdot finālā," viņš secina un citē otrdien savā Diena.lv blogā teikto: "Ja uz skatuves dziedot absolūti nesaprotamā angļu valodā un ar vienu vijolnieku un vienu skrituļslidotāju būtu parādījies, teiksim, portugālis, tad diez kas nebūtu sanācis — tas ir pilnīgi garantēts. Tādēļ mani nepārsteidza Krievijas dziedātāja iekļūšana finālā." Kārlim esot ļoti žēl, ka finālā neiekļuva Sanmarīno pārstāvji, kuri konkursā piedalījās pirmo reizi un kuru izpildītā dziesma viņam ļoti patikusi. "Ar lielu nepacietību gaidīšu, kā ceturtdien veiksies mūsu pirātiem, un turēšu par viņiem visus īkšķus!" Streips arī izsaka cerību, ka otrā pusfināla priekšnesumu kvalitāte būs daudz augstāka un tie būs interesantāki nekā pirmajā pusfinālā redzētais.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja