Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Reperis Kurts izdod albumu Laikā

Pēc daudzu gadu pārtraukuma, izdodot savu otro solo albumu Laikā, uz Latvijas hiphopa mūzikas skatuves atgriezies viens no pašmāju hip hop žanra pionieriem – reperis Kurts no apvienības S’T’A. Vienlaikus ar albuma nodošanu klausītāju vērtējumam, mākslinieks publiskojis arī videoklipu pirmajam singlam no jaunā albuma.

Albumā ar simbolisku nosaukumu Laikā iekļautas 11 Kurta dziesmas, kas tapušas 2021. gadā, un divi skiti. Līdzās Kurtam albumā dzirdami vairāki viesmākslinieki – mūziķis un producents Fakts (Jānis Šmēdiņš), kā arī divas uzlecošās hiphopa mūzikas zvaigznes – provokatīvā repere BDM un jaunais, talantīgais izpildītājs Amanito.

"Jaunais albums ir muzikāls ceļojums laikā, kurā skaņdarbu pēc skaņdarba klausītājs dodas no 2000. gada līdz mūsdienām. Kopš tās dienas, kad pirmo reizi uzkāpu uz skatuves, ir pagājuši daudzi gadi un laiks nav stāvējis uz vietas, tāpat kā hiphopa mūzika un es. Lai gan zinu, ka daudziem gribētos iekāpt tajā pašā upē otrreiz, to nevar, un vispār, vai vajag? Šis albums ir kā simbolisks ceļojums no tiem laikiem, kad, daudzuprāt, zāle bija zaļāka, uz mūsdienām. Tajā var dzirdēt daudzas atsauces uz maniem agrākajiem darbiem un daudz apslēptu vēstījumu. Jā, nevienā dziesmā neko neesmu pateicis tāpat vien, un vietām nepavisam nebūs tā, kā pirmajā brīdī šķiet, un to varēs saklausīt tikai rūpīgs klausītājs," stāsta Kurts.

Kurta albums Laikā ierakstīts Prime Time Studio Jelgavā, un to miksējis un māsterējis mūziķis un producents Fakts (Jānis Šmēdiņš). Albumā iekļauto dziesmu instrumentālo pavadījumu autori ir vairāki producenti, tostarp latviešu bītmeikeri Mark1 un Sakura 808, kā arī bītmeikeri no Krievijas, Vācijas, Kazahstānas, ASV u. c.

Singls Šaubu nav, kura videoklipu Kurts publiskojis vienlaikus ar albuma iznākšanu, ir mākslinieka refleksija par gadu gaitā gūtajām mācībām un vēlmi par spīti visam virzīties uz priekšu. Videoklipa režisors un idejas autors ir hiphopa mūziķu vidū labi zināmais videogrāfs Toms Rings, kurš dziesmas vizuālo interpretāciju pārvērtis par savdabīgu Kurta interviju pašam ar sevi.

Kurta albums Laikā pieejams visās populārākajās mūzikas straumēšanas vietnēs, tostarp Spotify, Apple Music u. c.

Kurts ir viens no Latvijas hiphopa mūzikas žanra pionieriem līdzās tādiem zināmiem pašmāju repa vecmeistariem kā Ozols, Gustavo u. c. Kurts plašāku atpazīstamību guva 2000. gadu sākumā ar grupu S’T’A, kura mūzikas tirgu satricināja ar dziesmām Labais puika, Manas pilsētas skati u. c. 2006. gadā iznāca Kurta soloalbums Pilsētas leģendas, kas tapa sadarbībā ar DJ Krii. Kopš pirmā soloalbuma iznākšanas Kurts hiphopa žanrā ir darbojies periodiski: savulaik izveidojis starptautisku mūziķu apvienību SEKKTA, pēc tam – izdevis vairākus singlus, apliecinot, ka mūzika joprojām ir būtiska daļa no viņa dzīves. Hiphopa mūzikas fanu sirdis Kurts iekarojis gan ar tehnisko izpildījumu, gan jēgpilnajiem vēstījumiem, kas caurauž viņa dziesmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja