Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Rīgā koncertēs tenors Alesandro Safina

13.maijā Latvijas Nacionālajā operā notiks itāļu tenora Alesandro Safinas (Alessandro Safina) koncerts. Harizmātiskais dziedātājs, kura talanta pielūdzēju vidū ir pat Lielbritānijas karaliene Elizabete II, Rīgā viesosies pirmoreiz, informē Makroconcert pārstāve Inese Keiša.  

Alesandro Safina interesējies par klasisko mūziku kopš agras bērnības. Septiņpadsmit gadu vecumā viņš iestājās Luigi Cherubini konservatorijā Florencē, kur iegūtās zināšanas jau pavisam drīz sniedza iespēju izpildīt dažādu operu ārijas uz labāko Eiropas opernamu skatuvēm.

Pēdējo gadu laikā Alesandro Safina vairs neatskaņo tikai akadēmisko mūziku, bet, pateicoties mīlestībai pret rokmūziku un savām iecienītākajām grupām Genesis, The Clash, Simple Minds un U2, apvieno to ar modernāku izpildījumu, dēvējot savu daiļradi par "operas roku".

Safina stāsta: "Savu karjeru sāku kā operdziedātājs, pēc tam izmēģināju spēkus popmūzikas un roka žanrā, līdz visbeidzot nolēmu to visu apvienot un radīt ko jaunu un interesantu".

Alesandro Safina bieži uzstājas duetos. Viņa partneri bijuši gan Hosē Karerass, gan Eltons Džons, gan Sāra Braitmena. 2001.gadā Safina piedalījās Baza Lūrmena filmas Moulin Rouge skaņu celiņa radīšanā, kopā ar Jūenu Makgregoru izpildot dziesmu Your Song. Viena no populārākajām Alesandro Safinas dziesmām Luna izmantota seriālā Klons, kurā dziedātājs piedalījies arī kā aktieris, atveidojot pats sevi.

Šobrīd Alesandro Safina izdevis astoņus studijas albumus (2013.gada pavasarī gaidāms devītais) un bieži dodas koncertturnejās, izpildot gan klasiskus skaņdarbus, gan savas oriģinālkompozīcijas. Rīgā dziedātājs uzstāsies kopā ar orķestri.

Neliels ieskats mākslinieka daiļradē atrodams šeit:

Biļetes uz Alesandro Safinas koncertu par Ls 20-80 var iegādāties Biļešu servisa kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja