Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Rīgā uzstāsies somu disko princis Jaakko Eino Kalevi un Arms And Sleepers no ASV

31. martā un 1. aprīlī K. K. fon Stricka villā Rīgā gaidāmi divi koncertvakari. Vispirms tur koncertēs somu savādās disko mūzikas princis Jaakko Eino Kalevi, bet dienu vēlāk ar koncertu galvaspilsētā atgriezīsies _Arms And Sleepers _no ASV.

Helsinkos dzimušais un Berlīnē dzīvojošais psihedēliskais sapņotājs un bijušais tramvaja vadītājs Jaakko Eino Kalevi savās mājās jau kļuvis par sava veida kulta personāžu. Lai arī pirmo pilnmetrāžas albumu Weird World paspārnē (mājvieta tādiem māksliniekiem kā Peaking Lights, How To Dress Well un citiem) mūziķis izdeva vien pagājušogad, tā priekšteči, īsspēlējošās plates Dreamzone un Yin Yang Theatre jau bija piesaistījuši gan klausītāju, gan mūzikas apskatnieku uzmanību.

Jaakko Eino Kalevi radītā savdabīgā disko mūzika, kuru lielākoties koncertu starplaikos dažādās studijās mūziķis pats ar dažādiem instrumentiem arī ierakstījis, ļauj viņu uzsēdināt uz weirdo pop viļņa, kuram piederīgi ir arī liela daļa Monreālas izdevniecības Arbutus Records pārstāvēto mākslinieku, dāņu Lust For Youth un citi. Arī Jaakko mūziku caurauž nostaļģiskas atmiņas par savas bērnības jeb viņa vecāku jaunības dienu mūziku, kas paša daiļradē jaucas ar sausu un savdabīgu humoru, skandināvisku īpatnumu.

Mirzas Ramiča un Maksa Lūisa veidotais duets Arms And Sleepers no Bostonas, ASV šogad atzīmē savas pastāvēšanas desmitgadi. Pa šo laiku dienasgaismu ieraudzījuši ap divdesmit dažādi izdevumi, veidojušās dažādas ievērību cienīgas un veiksmīgas mākslinieciskas sadarbības – ar Tomu Broso, Filipu Džeimisonu no grupas Caspian, Benu Šepardu no ansambļa Uzi & Ari un citiem. Dueta koncertējošais dalībnieks Mirza sniedzis neskaitāmus koncertus Amerikā, Āzijā un, protams, Eiropā, izpelnoties klausītāju un profesionāļu atzinību.

2014. gada oktobrī dienasgaismu ieraudzīja Arms And Sleepers jaunākais pilnmetrāžas albums Swim Team. Mūziķu pagājušā gadsmita 80. gados vadītās bērnības dažādu aizraušanos iedvesmotās kompozīcijas uztaustāmi gan instrumentālā hiphopa un R&B, gan elektroniskās mūzikas pavedieni. Lai arī vien 35 minūtes ilgs, ieraksts ar juceklīgām melodijām un pacilājošu ritmiku klausītājā paspēj sakult dažādu spilgtu emociju virpuli. Albumam Swim Team pretoties grūti, jo melodisms, komplicētie ritma zīmējumi un smalkās harmonijas vēl un vēlreiz apliecina dueta jaunatklājēju garu, ierakstu pamatoti ļaujot uzskatīt par dinamiskāko mūziķu līdzšinējā diskogrāfijā.

Koncerts Rīgā būs Arms And Sleepers atgriešānās Latvijā, pēc iepriekšējos gados izpārdotiem koncertiem galvaspilsētā un Cēsīs.

Biļetes uz abiem koncertiem nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē internetā Bezrindas.lv. Tikai pirmās 30 uz katru no tiem pieejamas par īpašu cenu – 9 eiro (uz koncertu 31. martā) un 7 eiro (uz koncertu 1. aprīlī). Sevišķi izdevīgas ir kopīgas abu koncertu biļetes, no kurām arī pirmās 30 ir lētākas – 14 eiro. Tuvojoties koncertiem, biļešu cenas pieaugs. Pārdošanā ierobežots skaits biļešu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja