Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Rīgas Domā notiks netradicionāls ziemas noskaņu koncerts

7. decembrī plkst. 19 Rīgas Domu ziemas noskaņās ietērps Latvijas Nacionālo bruņoto spēku orķestris diriģenta Gunta Kumačeva vadībā un elektroniskās mūzikas mākslinieks ELVI, informēja Mans Doms pārstāvis Gatis Vectirāns.

Koncertā, apvienojot jaunus skaņas eksperimentus un tradicionālas svētku melodijas, klausītājiem būs iespēja dzirdēt pūšamo un sitamo instrumentu skanējumu, kas mijiedarbosies ar elektroniskās mūzikas eksperimentālajām ainavām un vokālu.

Latvijas Nacionālo bruņoto spēku orķestris visbiežāk piedalās valstiska mēroga pasākumos, tāpēc šis koncerts ir izaicinājums arī orķestra dalībniekiem. Orķestris ir ieguvis vairākkārtēju starptautisku atzinību militāro orķestru festivālos, kā arī mūzikas forumos dažādās pasaules valstīs. Līdz šim izdoti trīs Latvijas Nacionālo bruņoto spēku orķestra kompaktdiski, iekļaujot arī latviešu komponistu skaņdarbus un to aranžējumi.

Savukārt elektroniskās mūzikas eksperimentētājs ELVI (Elviss Zants) plašākai sabiedrībai pazīstams kā līdzautors režisora Aika Karapetjana populārās filmas Cilvēki tur muzikālajam materiālam, kā arī laikmetīgās dejas performances Il cimento della struttura e dell’accento mūzikas autors.

Koncerta skanējumu papildinās Studenšu Prezidiju Konventa koris, kā arī solisti Marlēna Keine (soprāns) un Arvīds Keinis (bass).

Arī šī koncerta ienākumi tiks izmantoti Rīgas Doma jaunās vitrāžas Ar degsmi par brīvu Latviju tapšanai, ko organizē biedrības Ascendum atbalstītais projekts Mans Doms. Jau trešo sezonu Rīgas Doma baznīcā norisinās koncerti, visus ienākumus novirzot šim mērķim, kas kalpos par liecību Atmodas un Barikāžu laika notikumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja