Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas Sv. Pāvila baznīcā notiks labdarības koncertmaratons Māksla pret karu

Sestdien, 9. aprīlī, Rīgas Sv. Pāvila baznīcā notiks klasiskās mūzikas koncertmaratons Māksla pret karu, kurā septiņu stundu garumā muzicēs vairāk nekā 25 Latvijas mākslinieki

Akcijā piedalīsies ērģelnieki Aivars Kalējs, Kristīne Adamaite, Aigars Reinis, Ilona Birģele, Larisa Carjkova un Simona Sunepa, kuriem pievienosies vairāki Latvijas Nacionālās operas un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mākslinieki. Koncertā būs dzirdami vijolnieki Paula Šūmane un Gidons Grīnbergs, soprāni Monta Martinsone un Jūlija Vasiļjeva, baritons Rihards Millers, saksofonists Aigars Raumanis, ģitārists Armands Alksnis, čelliste Irina Vilegžaņina, pianisti Roksana Tarvide un Kaspars Bumbišs, kā arī daudzi citi. 

Koncertā tiks atskaņota visdažādākā mūzika no baroka līdz mūsdienu autoru darbiem. Skanēs latviešu komponistu Lūcijas Garūtas, Pētera Vaska, Riharda Dubras, Aivara Kalēja, Uģa Prauliņa un Armanda Alkšņa kompozīcijas. Pirmo reizi ērģeļu un vijoles pārlikumā tiks atskaņota slavenā ukraiņu komponista Miroslava Skorika Melodija.

No 24. februāra Ukrainu ir atstājuši gandrīz 3,5 miljoni iedzīvotāju. Lielākā daļa no viņiem vēlētos atgriezties mājās savā dzimtenē, tomēr kara dēļ tas nav iespējams. Ukrainas bēgļiem katru dienu ir vajadzīgs visnepieciešamākais – ēdiens, apģērbs, higiēnas līdzekļi.

Labdarības maratons Māksla pret karu Rīgas Sv. Pāvila baznīcā (A. Deglava iela 1) notiks 9. aprīlī no plkst. 14 līdz plkst. 21. Visi līdzekļi, kas tiks iegūti koncertā, tiks nodoti biedrības Tavi draugi fondam.

Lai apmeklētu koncertu, būs jāiegādājas biļete, veicot ziedojumu 5–30 eiro. Ar Ukrainas pasi koncertu varēs apmeklēt bez maksas. 

Koncerta videotranslācija būs pieejama tiešraidē.

Informācija: www.makslapretkaru.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja