Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Rihards Zaļupe un Kaspars Kurdeko aicina piedalīties unikāla skaņdarba tapšanā

Piektdien, 4. novembrī plkst. 19 Lielajā ģildē notiks projekta Elektro Simfonia koncerts - apmeklētāji būs liecinieki unikāla skaņdarba tapšanai, kurā piedalīsies divi izcili mūziķi Rihards Zaļupe un Kaspars Kurdeko, portālam Diena.lv pavēstīja GreenRiver Music projektu direktore Sondra Lāce.Elektro Simfonia koncepts radies sadarbojoties diviem šķietami atšķirīgiem mūziķiem - R.

Zaļupe vairāk pazīstams kā klasiskās mūzikas pārstāvis, marimbas virtuozs un perkusionists, savukārt K. Kurdeko ir zināms kā džeza ritmu pavēlnieks. Koncertā izpaudīsies mākslinieku dažādais raksturs un personības, un tieši šo divu dažādo muzikālo mentalitāšu vienotība mūzikā būs ievērības cienīga, kur sastopas divi dažādi raksturi ar mērķi radīt vienu muzikālu stāstu.Koncertā būs dzirdamas oriģinālkompozīcijas un solo performances, kurās tiks izmantota elektronika un ekspresīva savstarpējā interakcija. Koncertā būs plaša dinamika, kurā mūziķi izmantos gan akustiskos instrumentus (perkusijas, bungas, marimba), gan arī elektroniku un dažādus audio efektus, kas papildinās kopējās skanējuma nianses un vizuālās performances. Tas būs muzikāli eklektisks stāsts, kurā skatītāji un klausītāji tiks iesaistīts īpašā skaņas baudījuma pieredzē un stāstu stāstīšanā caur mūziku. R. Zaļupe ir komponists, spilgtākais marimbas un sitaminstrumentu virtuozs Latvijā, Latvijas Nacionālā Simfoniskā orķestra un _Xylem Ttrio _mākslinieks. Studējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā un Hochschule fur Musik Ķelnē. Jaunais komponists spilgti apliecinājis sevi akadēmiskajā mūzikā, kā arī radījis solo albumu Marimba Dance un sarakstījis mūziku albumam 7 Gospels.

K. Kurdeko ir bundzinieks, komponists un perkusionists, kurš studējis Amsterdamas Mūzikas konservatorijā džeza departamentā. K. Kurdeko ir ieguvis prestižu starptautisko balvu ar savu internacionālo džeza kvartetu DekoMotion džeza konkursā Keep Aye Jazz Award 2010 Nīderlandē, kā arī ieguvis specbalvu kā labākais izpildītājs. Mūziķa bungu spēles stilā ir jūtama džeza mūzikas valodas ietekme, dažādu Dienvidamerikas mūzikas ritmu ietekme, to raksturo arī folk mūzika, improvizācija un dažādas citas mākslas formas.

Biļetes uz koncertu Elektro Simfonia iegādājamas Biļešu paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja