Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Rudenī koncertsērijā Personīgi norisināsies četri kamermūzikas koncerti

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars rudenī atsāksies koncertsērija Personīgi, kas klausītājiem piedāvā personīgāku satikšanos mūzikā. No septembra līdz decembrim iecerēti četri kamermūzikas koncerti, kuros uzstāsies gan Latvijas, gan ārzemju mākslinieki.

Koncertsērijā piedalīsies Sinfonietta Rīga stīgu kvartets, Normunds Šnē, Jana Egle, grupa Juuk, Asmika Bagojana, Jānis Šipkēvics, Reinis Zariņš, Florians Donderers, Tanja Teclafa un Kiveli Derkena.

Lielā dzintara Kamerzālē mēs, klausītāji, esam ciešā kontaktā ar mūziķiem, tā ir pagalam intīma skaniskā saruna, un mūzika kļūst bezmaz sataustāma. Turpinot mājīgo svētdienas pēcpusdienu koncertsēriju Personīgi, rudens pusē piedāvāsim četrus jaunus piedzīvojumus. Dzejas dienu sajūtās izdzīvosim Šūberta un Krama stīgu kvartetus, satiksimies starp tumšo folku un armēņu balādēm latviešu valodā, ļausimies patvēruma solījumam Andra Dzenīša Baltās dziesmās un gadu noslēgsim vācu kamermūzikas izcilību kompānijā, skanot Mendelszonam un Ravelam,” notikumus ieskicē Liepājas koncertzāles Lielais dzintars mākslinieciskais vadītājs Orests Silabriedis.

Pirmā satikšanās 22. septembrī plkst. 15.00 būs ar Sinfonietta Rīga stīgu kvartetu un elektronikas meistaru Normundu Šnē koncertprogrammā Meitene un eņģeļi, kuri veidos dialogu starp ģeniālā romantiķa Franča Šūberta 14. stīgu kvartetu Nāve un meitene (1824) un ievērojamā humānista Džordža Krama elektrisko stīgu kvartetu Melnie eņģeļi (1970). To caurvīs svaigas dzejas rindas – atskaņotās mūzikas refleksijas – Latvijā augsti novērtētās dzejnieces Janas Egles lasījumā.

Koncertsērijas turpinājumā – 27. oktobrī plkst. 15.00 – tumšā folka grupa Juuk uzstāsies ar savu oriģinālmūziku, kuru sarakstījuši apvienības komponisti – Sniedze Prauliņa, Edgars Šubrovskis un Oskars Jansons. Īpašs pārsteigums klausītājiem būs pirmatskaņojums armēņu priestera, muzikologa un komponista Komitasa balādēm latviešu valodā, uz skatuves aicinot Latvijā dzīvojošo armēņu aktrisi un dziedātāju Asmiku Bagojanu (Hasmik Bagoyana). Juuk šo armēņu mantojumu ir aranžējuši elektriskajām un akustiskajām ģitārām, bandžo, flautai, vijolei un sitaminstrumentiem.

Trauslu, maigu un mīlestībai veltītu mūziku 24. novembrī plkst. 15.00 klausītājiem veltīs divi no savas paaudzes spilgtākajiem mūziķiem – daudzpusīgais valdzinošās balss īpašnieks Jānis Šipkēvics un pārdomāto interpretāciju meistarpianists Reinis Zariņš. Programmas pamatā ir vairākkārtējā Lielās mūzikas balvas laureāta Andra Dzenīša apjomīgais cikls Baltas dziesmas ar Aleksandras Lines dzeju, taču skanēs arī Bendžamina Britena, Jāņa Šipkēvica un Krista Auznieka kompozīcijas.

Visubeidzot Otrajā adventē, 8. decembrī, plkst. 15.00 koncertzālē viesosies izcili vācu kamermūzikas grandi – vijolnieks Florians Donderers (Florian Donderer), čelliste Tanja Teclafa (Tanja Tetzlaff) un pianiste Kiveli Derkena (Kiveli Dörken) –, kuru muzikālajās sarunās un saspēlēs ir neganti aizraujoši klausīties. Mūziķi īpaši Liepājai gatavo programmu ar Morisa Ravela Klaviertrio un Fēliksa Mendelszona Otro klaviertrio, kas “uzrakstīti ar milzīgu eleganci un virtuozitāti. Tā ir tīra un godīga, spirdzinoša un komplicēta mūzika, kas dziļi aizskar dvēseli,” darbus raksturo Florians. Kā pārsteigumu klausītājiem mūziķi iecerējuši atskaņot arī kāda latviešu komponista opusu.

Raksturīgi koncertsērijai Personīgi – pēc katra koncerta apmeklētāji aicināti pulcēties koncertzāles 2. stāva galerijā, kur būs iespēja satikt mūziķus neformālā gaisotnē un uzdot jautājumus par viņu radošo ceļu, iedvesmas avotiem un izaicinājumiem.

Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes tīkla kasēs visā Latvijā, interneta vietnē www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja