Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rudenī Rīgā uzstāsies grupa Dead Can Dance

31.oktobrī Arēnas Rīga amfiteātrī sava jaunākā albuma Dionysus turnejā uzstāsies leģendārais duets Dead Can Dance

Grupa Dead Can Dance savā daiļradē balstījusies dažādu Eiropas tautu tradīcijās. Mūziķu darbos ir saklausāma viduslaiku un renesanses mūzika ar ambiento popmūzikas un ārtroka piejaukumu. Dziesmas stāsta par zudušo skaistumu, nožēlu un skumjām, iedvesmu un cēlumu, kā arī par mūžīgo cilvēka mērķi sasniegt jēgpilnu eksistenci. Nav noliedzams, ka līdzās Cocteau Twins grupas Dead Can Dance daiļrade atstājusi ļoti nozīmīgas pēdas neatkarīgās mūzikas attīstībā.

Grupa Dead Can Dance dibināta 1981. gadā Melburnā. Tās kodolu veido unikālā soliste, daudzpusīgā mūziķe un komponiste Līza Džerārda un solists un multiinstrumentālists Brendans Perijs. Grupas debijas albums Dead Can Dance tika izdots 1984. gadā. Kopumā ir iznākuši deviņi studijas albumi. 

Grupas jaunākā albuma Dionysus stāsts sāka veidoties, kad Brendanu Periju aizrāva daudzviet Eiropā svinētie pavasara un ražas svētki, kuru izcelsme balstīta senajā Dionīsa reliģiskajā praksē. Dionysus priekšplānā izvirza rituālus, kuri arī šodien balstās grieķu dieva tēlā. Albuma septiņas daļas atspoguļo dažādas Dionīsa mīta un viņa kulta šķautnes.

Dead Can Dance radošo atvaļinājumu starplaikos gan Līza Džerārda, gan Brendans Perijs pievērsušies individuāliem projektiem. Abi izdevuši vairākus soloalbumus, Līza guvusi ievērību filmu mūzikas laukā (Zelta globuss par mūziku, kas tapusi filmai Gladiators sadarbībā ar Hansu Cimmeru; vokālās partijas dažos Ennio Morrikones skaņdarbos), kā arī iesaistījusies elektroniskā mūzikas projektos (Klauss Šulce, Orbital, Delerium, The Future Sound of London).

Savā jaunākajā turnejā Dead Can Dance izpildīs gan albuma Dionysus kompozīcijas, gan nu jau vairāk nekā 40 radošo gadu laikā tapušos skaņdarbus.

Biļetes uz koncertu varēs iegādāties no 20. aprīļa plkst. 11 Biļešu servisa tīklā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja