Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Saulkrasti, jūra, ezers un džezs. Šonedēļ notiks 24. Starptautiskais festivāls Saulkrasti Jazz

Vienā no vērienīgākajiem ikvasaras džeza mūzikas festivāliem Latvijā – Saulkrasti Jazz – no 21. līdz 23. jūlijam atjaunotajā Saulkrastu pilsētas estrādē muzicēs izcili džeza mūzikas mākslinieki no Slovēnijas, Polijas, Spānijas, Šveices, džeza mūzikas dzimtenes ASV un Baltijas valstīm.

Saulkrasti Jazz norisināsies jau 24. reizi, un šīgada festivāla galvenais viesis ir spožais saksofonists no Spānijas Kiko Berengers. Viņš izpaudīsies džeza un flamenko mūzikas žanros, uzstājoties kopā ar Vidzemes kamerorķestri festivāla noslēguma koncertā sestdien. Savukārt festivālu iesāks konkurss VI Baltijas Bundzinieku līga 2022, kurā noskaidros spēcīgāko jauno bundzinieku Baltijā.

Līdzās festivāla galvenajam viesim Kiko Berengeram trīs vakaros uz Saulkrasti Jazz festivāla lielās skatuves (Saulkrastu pilsētas estrādē) muzicēs Adams Vendts kopā ar jutekliskās balss īpašnieci Lauru Kubi no Spānijas, Mirage Jazz Orchestra kopā ar pianistu, akordeonistu un dziedātāju Urošu Periču no Slovēnijas, kā arī trīs izcili mūziķi no Šveices The Next Movement, kuri spēj celt funk stila mūziku jaunos augstumos. Īpaši gaidīti viesi šogad būs mūziķi no Nebraskas Universitātes Omahā UNO Jazz Combo, kuri sadraudzības koncertā ar Latvijas Mūzikas akadēmijas džeza ansambli atklās festivāla noslēdzošo dienu. Saulkrasti Jazz festivāla Galā koncerts būs īpaši krāšņs, jo tajā kopā ar jau iepriekš minētajiem mūziķiem uzstāsies Kauņas bigbends kopā ar Lauru Budreckīti ar īpašu veltījumu Ellai Ficdžeraldai.

Lai vecāki varētu mierīgi baudīt džezu Saulkrastu pilsētas estrādē, tur stundu pirms koncertiem sāks darboties rotaļu laukums mazajiem, kurus pieskatīs festivāla komanda. Arī šogad festivāls piedāvās vairākus bezmaksas koncertus. Tie notiks gan Saules laukumā Saulkrastu pilsētas centrā, gan pie kultūras nama Zvejniekciems un Pabažu ezera krastā mājīgā kafejnīcā Pozitīvās straumes.

Priecājoties, ka grūtais kovida laiks ir aiz muguras, festivāla direktors Raimonds Kalniņš atzīst, ka "ir patiess gandarījums vērot, kā atdzīvojas kultūras dzīve gan Latvijā, gan ārpus tās. Lai arī šogad festivāls Saulkrasti Jazz ierastās nedēļas vietā norisinās tikai trīs dienas, aizvien nemainīgs paliek tā kvalitātes zīmols. Sevišķi interesants varētu būt sestdienas koncerts – ar pūtējiem, Vidzemes kamerorķestri Andra Veismaņa vadībā un Kiko Berengera kvartetu no Spānijas. Tas būs ceļojums caur spāņu, flamenko, latino mūziku..." 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja