Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Svētdien Rīgā – “Isis”, “Legendary Pink Dots” un “Gregorian”

Svētdienas, 8.novembra vakarā Rīgā dažādās  vietās notiks trīs savā žanrā īpašu mūzikas grupu koncerti.“Isis” – tumšā mūzikaSpīķeru koncertzālē plkst.19.30 sāksies koncerts, kura kulminācija – smagās mūzikas apvienības “Isis” uzstāšanās. Kā iesildītāji uzstāsies apvienība “Mamiffer” – amorfs veidojums, kura vienīgā pastāvīgā dalībniece ir pianiste Feita Koločija, Rīgas koncertā viņai pievienosies dzīvesbiedrs Ārons Tērners, pie viena “Isis” līderis.

“Mamifer” kompozīcijās galvenais elements ir klavierspēle, ko papildina dažādi skaņu efekti, tostarp kasešu šņākoņa un stikla burku dzinkstināšana, kā arī tradicionālāki instrumenti – ģitāras, čells, perkusijas un balss.  Otri iesildītāji –  eksperimentālā hip-hop pārstāvji duets “Dalek”, kuri līdz ar tradicionālajiem ritmiem pamanās izmantot arī džeza, metāla, pankmūzikas un citu žanru elementus. “Dalek”, gluži tāpat kā vakara galvenie varoņi “Isis” ir saistījušies ar izdevniecību “Ipecac”, kas pieder “Faith No More” harizmatiskajam līderim Maikam Patonam.Paši “Isis” jau desmito gadu veiksmīgi darbojas, apvienojot savā daiļradē ambientās mūzikas un metāla elementus, vienlaicīgi nepieturoties pie neviena konkrēta žanra, radot paši savu, unikālu mūzikas pasauli. Smagnējs melodiskums, mērķtiecīgi savīta skaņu struktūra ar meditācijas elementiem atbrīvo prātu un atļauj pievērsties tikai mūzikai.Biļešu cena – Ls 13, www.bezrindas.lv.**“Legendary Pink Dots” – eksperimentāls vieglums**Savas trīsdesmit gadu jubilejas tūres ietvaros klubā “Depo” uzstāsies britu kulta grupa “Legendary Pink Dots”. Lai arī mūziķi Rīgā uzstāsies jau trešo reizi, koncertu ir vērts apmeklēt arī tiem, kuri, izdzirdot vārdu eksperimentāls, rauc degunus – veiksmīgi žonglējot ar dabas skaņām, neuzbāzīgu balss tembru, psihodēlijas, industriālās mūzikas un ambient elementiem, “Legendary Pink Dots” bieži vien bijuši celmlauži, kuriem nepastāv nekādas robežas un aizliegumi. Hipnotiski skaidrā kristāliskā ceļojumā ar viegli slēptu ironiju “Legendary Pink Dots” var gan uzburt smaidu, gan likt aizdomāties par netvaramo mūžības pieskārienu.Biļešu cena – Ls 4 pie kluba ieejas (ar flaijeri no kluba mājaslapas www.klubsdepo.lv - Ls 3).**“Gregorian”- popmūzika ar misticisma piegaršu**Arēnā Rīga plkst. 19 koncertu sāks visā pasaulē slavenā apvienība “Gregorian”, kas darbojas jau desmit gadus. Koris izpilda populārās mūzikas hītus pseidogregoriskā izpildījumā, un šī formula izrādījusies pietiekami veiksmīga, lai joprojām rosinātu ļaužu interesi. Jāpiebilst, ka “gregoriāņu” producents ir gana pieredzējis – Franks Petersons savulaik strādājis ar mistisko elektroniskās popmūzikas apvienību “Enigma” un joprojām sadarbojas ar plaši pazīstamo clasical crossover žanra zvaigzni Sāru Braitmenu, viņas māsa – Amēlija Braitmena ir “Gregorian” soliste.Rīgā “Gregorian” izpildīs melodijas no albuma “Masters of Chant Chapter VII”, apmeklētāji dzirdēs dziesmas no “Coldplay”, Lenija Kravica, “Fleetwood Mac”, Bjorkas un daudzu citu plaši pazīstamu mūziķu repertuāra.

Biļešu cena Ls 12 - 30, Biļešu servisa kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja