Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tiekoties pārlūkos radošo mūžu

Aktrise Olga Dreģe gatavojas 80 gadu jubilejas koncertiem

"Kas darbu nedara, tas par darbu runā. Kas darbu dara, tas klusē un par viņu runā darbi," strikti saka aktrise Olga Dreģe. "Arī šoreiz tā būs. Par koncertiem es tos nesauktu, bet tā būs kā vakarēšana, kad fonā ir filma. Uz lielā ekrāna tiks demonstrēti fragmenti no nozīmīgākajām kinofilmām un teātra izrādēm, kur esmu piedalījusies. Šīs drīzāk būs sirsnīgas tikšanās ar kolēģiem, skatītājiem. Vakara laikā ļausimies pieskārieniem manam dzīves skrējienam," tā par gaidāmajiem jubilejas koncertiem saka Olga Dreģe, uzsverot, ka tas viss viņai jāpagūst no darba brīvajā laikā, jo mēģinājumus un izrādes viņa nedrīkst kavēt.

Viņa nekoķetē par savu gadu skaitli, drīzāk ironizē, ka 80 gados kāpt uz skatuves un dziedāt nav pieļaujams. "Pat profesionāls dziedātājs neatļaujas, kur nu vēl aktieris," viņa uzšvirkst. Tāpēc koncertos, kurus vadīs pazīstamais rakstnieks un publicists Ēriks Hānbergs un Dailes teātra aktrise Aija Dzērve, piedalīsies lieliska "atbalsta grupa" – kinorežisors Jānis Streičs un Olgas Dreģes ekrāna partneri Uldis Dumpis, Baiba Indriksone, Lolita Cauka, Diāna Zande, Gundars Āboliņš, ilggadējie skatuves kolēģi Ausma Kantāne un Jānis Paukštello. Aktrise priecājas, ka Rīgas koncertos klāt būs arī koris Balsis un bērnu ansamblis Knīpas un knauķi, kolektīvi, kuros dziedājusi meita un mazdēls. "Bet katrā pilsētā viesu sastāvs būs mainīgs, jo uz skatuves līdz ar mums kāps vietējie kolektīvi. Tas būs skaists žests – tā kā apsveikums man, bet kopā sadarbosimies," aizrautīgi stāsta Olga Dreģe, bet mazliet ir arī tramīga, kā viss kopā saliksies. Nedaudz viņu baida arī lielā slodze, jo ieplānotie 11 koncerti nav joka lieta. Aktrise pieradusi sevi atdot skatuvei maksimāli, "trīs Dailes liesmas mani ir dedzinājušas, kalušas un rūdījušas".

Aktrise piebilst, ka gribējusi šos koncertus atteikt, jo sākuma versijā plānots, ka režisors būs Valdis Liepiņš. Tad bija doma, ka režisors varētu būt Kārlis Auškāps... Bet biļetes jau bija sāktas pārdot. Valda Liepiņa koncepts koncertos saglabāts – par un ap aktrisei rakstītajām vēstulēm no skatītājiem, no kolēģiem, fragmenti arī no pašas Dreģes rakstītajām vēstulēm. "Pirmā koncerta daļa būs Par Olgu – bērnība, dzīvesstāsts, radošais ceļš. Otrā daļa – Ar Olgu, kur aktrise runās dzeju – par Tēvzemi, par mīlestību, par bērniem, par sievietes sūtību. Protams, neiztikt bez dziedāšanas. "Dziesmu man ir daudz, bet uz skatuves būšu duetā ar Paukštello. Neraujos dziedāt, bet esmu publikas cilvēks," aktrise saka un piebilst, ka "tas varētu būt pēdējais uzrāviens, jo ar savām kaitēm varu pakrist jebkurā mirklī. Vairs neatļaušos tā. Atlaidīšu sirmos matus un pievērsīšos mazdēlam".

Olgas Dreģes 80 gadu jubilejas koncerti notiks 1. un 2. martā, kā arī 25. maijā VEF Kultūras pilī Rīgā, 3. martā Jelgavas Kultūras namā, 16. martā Ogrē, 18. martā Rēzeknē, 29. martā Cēsīs, 6. aprīlī Valmierā, 21. aprīlī Krustpilī, 8. maijā Liepājā, 12. maijā Madonā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja