Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Trešais cikla Laudamus + raidījums veltīts izcilajiem diriģentiem brāļiem Kokariem

Nākamgad latviešu koru kustības dižgariem Imantam un Gido Kokariem apritēs simts. Leģendārajiem brāļiem veltīts arī šogad pēdējais Dziesmu svētku kustības aktualitāšu cikla Laudamus+ raidījums pirmdien, 21. decembrī, plkst. 18 PIKC NMV Rīgas Doma kora skolas kanālā vietnē Youtube. Cikls turpināsies janvārī ar jauniem raidījumiem, informēja LNKC pārstāvji.

Raidījumā Esi sveicināta, Saule! Kokariem - 200 Latvijas Radio žurnāliste un bijusī Rīgas kamerkora Ave Sol dziedātāja Liene Jakovļeva sarunāsies ar raidījuma viesiem, Imanta un Gido Kokaru līdzgaitniekiem: Mārtiņu Klišānu, Guntaru Ķirsi, Andri Veismani un Ingrīdu Vilkārsi. Kopā ar diriģentu Romānu Vanagu skatītāji virtuāli viesosies Mežaparka Lielajā estrādē, iezīmējot 2021. gada 21. augustā plānotā Kokaru jubilejas koncerta Brāli, brāli aprises.

Cikls Laudamus+ pēc svētku brīvdienām pie skatītājiem atgriezīsies nākamā gada 4. janvārī, lai diskutētu par būtisku tēmu – bērnu un jauniešu koru nozīmi Dziesmu svētku tradīcijas ilgtspējas kontekstā. 11. janvāra raidījumā Laudamus+ projekta veidotāji būs pulcējuši visus trīs izcilā jauniešu kora Kamēr... mākslinieciskos vadītājus, ar kuriem par kora vēsturi un pasaules līmeņa kvalitāti jau 30 gadu garumā sarunāsies Liene Jakovļeva.

"Esam gandarīti, ka jaunie izglītojošā cikla Laudamus+ raidījumi ir atsaucīgi novērtēti Dziesmu svētku kustības dalībnieku vidū, un tas skaidri parāda, ka mūsu tautai svarīgo Dziesmu svētku tradīciju spējam un, galvenais,  esam ieinteresēti kopt arī pagaidu formātā – tiešsaistē," teic Latvijas Nacionālā kultūras centra koru un vokālo ansambļu eksperts Lauris Goss.

Tuvojoties latviešu Dziesmu svētku tradīcijas 150. gadskārtai, Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar PIKC NMV Rīgas Doma kora skola decembrī uzsāka informatīvi izglītojošu lekciju, diskusiju un nodarbību ciklu tiešsaistē Laudamus+ koru diriģentiem, dziedātājiem un visiem Dziesmu svētku kustības dalībniekiem. Cikla raidījumi pieejami atkārtotai skatīšanai RDKS kanālā vietnē Youtube

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja