Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Trīs Vīnes klasiķu jaunības vēstījumi

Liepājas simfoniķi un Vestards Šimkus dodas Latvijas turnejā

Pēc veiksmīgiem koncertiem Indijā un Šrilankā Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) oktobra beigās un novembra sākumā dosies koncertturnejā pa Latviju. Sešos koncertos kopā ar LSO būs pianists Vestards Šimkus un diriģents Atvars Lakstīgala. Koncertos izskanēs trīs Vīnes klasiķu – Volfganga Amadeja Mocarta, Jozefa Haidna un Ludviga van Bēthovena – jaunības gadu meistardarbi. Programmā iekļautā Bēthovena Pirmā simfonija savā ziņā ir kā atbalss Mocarta un Haidna jauneklīgajiem klavierkoncertiem. Viņa vēlākajos darbos vairs neatrast tādu vieglumu, rotaļīgumu un pat naivumu.

Turneju atklās uzstāšanās 25. oktobrī Talsu Tautas namā, tā turpināsies 26. oktobrī Ogres Kultūras namā, 31. oktobrī – Auces Kultūras namā, 1. novembrī – Vienības nama koncertzālē Daugavpilī, 2. novembrī – Alūksnes Kultūras namā un noslēgsies 3. novembrī Siguldas koncertzālē Baltais flīģelis.

"Es šo turneju tiešām ļoti gaidīju. Ar Vestardu esam muzikālie domubiedri, un kopā mums ir jau bijis ļoti daudz muzikālu piedzīvojumu. Mans pirmais koncerts Liepājā galvenā diriģenta statusā bija tieši kopā ar Vestardu, Liepājas koncertu ciklu atklājām, kopā ar Vestardu pirmatskaņojot Andra Dzenīša Klavierkoncertu. Kopā muzicējot, arī atklājām Rēzeknes koncertzāli Gors. Arī savā jaunajā darbavietā Ogrē koncertciklu Muzikālās personības atklāju kopā ar Vestardu. Varētu uzskaitīt vēl un vēl… Šī turneja man ir ļoti īpaša, un katrs koncerts man būs vissvarīgākais," stāsta diriģents Atvars Lakstīgala.

Šo programmu, kurā iekļauti divu Vīnes klasiķu klavierkoncerti, Vestards Šimkus pirmo reizi kopā ar LSO un diriģentu Atvaru Lakstīgalu atskaņoja šovasar Rundāles pilī. Pianistu ļoti iepriecinājis orķestra direktora Ulda Lipska piedāvājums ar šo programmu apceļot arī vairākas citas Latvijas pilsētas koncertturnejā šoruden. "Liepājas orķestris maestro Lakstīgalas vadībā man pēdējo gadu laikā ir bijuši sevišķi uzticami un bieži skatuves partneri daudzu klavierkoncertu atskaņojumos Latvijā, un mūsu sadarbība ir izveidojusies uz abpusējas sapratnes, kopīgas mākslinieciskās valodas un aktīvas koncertēšanas pieredzes pamata," vērtē Vestards Šimkus. Viņš arī atklāj: "Šo turneju gaidu ar īpašām sajūtām arī tāpēc, ka tik vērienīgā Latvijas apceļošanā ar koncertiem neesmu devies jau padsmit gadu un šī arī būs mana pirmā Latvijas tūre kopā ar orķestri. Tikšanās ar klausītājiem Latvijas mazpilsētās man ikreiz šķiet saviļņojošs notikums – bieži tādos koncertos esmu jutis īpaši neviltotu klausītāju mīlestību, kas mani iedvesmo un piepilda arī ar pamatīgu atbildības sajūtu, jo viņu sirsnīgo attieksmi es nedrīkstu pievilt."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja