Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vasaras koncertsezonu Valmierā atklās grupa Skyforger

8. jūnijā plkst. 20.00 jaudīgi un vērienīgi vasaras koncertsezonu Valmieras estrādē atklās folkmetāla grupa Skyforger. Koncertā skanēs labi zināmas Skyforger dziesmas no visiem grupas albumiem.

Grupas Skyforger sastāvā muzicē: Pēteris – balss, ģitāra, tautas instrumenti, karavīru balsis, Edgars jeb Zirgs – bass, tautas instrumenti, karavīru balsis, Alvis – ģitāra, akustiskā ģitāra, karavīru balsis un Jānis – bungas, perkusijas.

Skyforger jeb latviski Debesu kalējs izveidota 1995. gadā, kad trīs dalībnieki Pēteris, Edgars un Imants no doom metal grupas Grindmaster Dead nolēma nodoties jauniem muzikāliem izaicinājumiem un pievērsās savu senču vēstures un tradīciju izpētei.

Grupas pastāvēšanas laikā izdoti septiņi albumi: Kauja pie Saules, Latviešu strēlnieki, Pērkoņkalve, Zobena dziesma, Semigalls’ Warchant, Kurbads un Senprūsija. 2017. gadā Skyforger piedalījās un grupas sarakstītā mūzika skanēja multimediālā metāloperā Kurbads. Ķēves dēls, kas kļuva par vienu no spilgtākajiem notikumiem Latvijas kultūrā, saņemot gan neviltotu skatītāju, gan profesionāļu atzinību. 2019. gadā Kurbads. Ķēves dēls jaunā kvalitātē vēlreiz atdzima Rīgā, Lucavsalā.

2022. gada vasarā Skyforger sadarbībā ar folkloras draugu kopu Skandinieki publicēja kopīgu dziesmu Lec, eglīte un pirmo reizi uzstājās pasaules lielākajā heavy metal festivālā Wacken Open Air Vācijā, bet koncertsezonu noslēdza 10. septembrī ar lielkoncertu atjaunotajā Mežaparka Lielajā estrādē, kas bija vēsturiski pirmais smagā metāla pasākums jaunajās tribīnēs.

Šo 28 gadu laikā Skyforger ir iekarojuši daudzas fanu sirdis Latvijā un ārzemēs gan ar interesanto latviešu tradicionālās mūzikas sajaukumu ar smago roku, gan ar savu atraktīvo skatuves tēlu. Grupa ir ārzemēs pazīstamākā latviešu smagā roka grupa, kā arī ierindojas starp vadošajām grupām pasaulē pagan metal stilā.

Par norises pirmo cēlienu parūpēsies pašmāju metāla apvienība NUVO. Grupa pārstāv Valmieras punk/metal skatuvi jau kopš 2012. gada un ir vairākkārt koncertējusi ārpus Latvijas robežām. Viņu pirmais veikums – albums Laiks ir asinīs – ir saņēmis Latvijas metālmūzikas balvu Gada debija 2018. Grupas skanējums līdz šim ir bijis tikai divu instrumentu – basa un bungu – haotisks sakausējums, savukārt šajā koncertā klausītājus sagaida pavisam jauni skaņdarbi, jaunā skanējumā un spēles manierē.

Ieeja: 20 eiro. 6., 7. un 8.jūnijā – 25 eiro. Ar Valmieras kultūras karti 1 eiro atlaide. Biļetes var iegādāties Biļešu paradīze kasēs un elektroniski www.bilesuparadize.lv.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja