Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

VEF Kultūras pilī izskanēs Remix labākie skaņdarbi Ulda Marhilēviča, Aivara Hermaņa un Latvijas Radio bigbenda izpildījumā

VEF Kultūras pilī 25. maijā norisināsies leģendārās latviešu grupas Remix instrumentālās mūzikas koncerts, kurā piedalīsies komponists, taustiņinstrumentālists Uldis Marhilēvičs, ģitārists un komponists Aivars Hermanis, un Latvijas Radio bigbends, informēja rīkotāji VSIA Latvijas koncerti.

Koncertprogramma būs atskats uz grupas instrumentālo mūziku no 1980. gados izdotajām skaņuplatēm Uz veselību!, Naktsmājas un Vēstules, tikai šoreiz jaunā - Latvijas Radio bigbenda pianista Viktora Ritova aranžējumā.

Kompozīcijas, kas izskanēs koncertā, tapušas 80. gadu otrajā pusē, kad Latvijas Radio, pēc Maestro Raimonda Paula iniciatīvas, tika dibināts ansamblis, kurā kopā sanāca tā brīža spēcīgākie jaunie instrumentālisti - pianists Uldis Marhilēvičs, ģitārists Aivars Hermanis, bundzinieks Vilnis Krieviņš un basģitārists Jevgēņijs Ščapovs (pēc 1989. gada - Eduards Glotovs). Ansamblim pievienojas arī dziedātājs Igo un Remix kļuva par to supergrupu, ko pazīstam jau gandrīz 40 gadus, taču paralēli kolektīvs turpināja aktīvu darbu Latvijas Radio ierakstu studijā, kā pavadošais ansamblis, ierakstot dažādu komponistu skaņdarbus, kā arī strādājot pie savas instrumentālās mūzikas programmas. Tajā laikā tapuši tādi skaņdarbi kā Cīņa, Pilsēta un leģendārais Uz veselību!, kas tika izdoti skaņuplatēs Naktsmājas un Uz veselību! Koncertā VEF Kultūras pilī Latvijas Radio bigbends kopā ar skaņdarbu autoriem Uldi Marhilēviču un Aivaru Hermani vēlas atskatīties tieši uz šo, šķiet, nepelnīti piemirsto grupas Remix instrumentālās daiļrades posmu.

Kompozīcijas īpaši šim koncertam aranžējis Latvijas Radio bigbenda pianists Viktors Ritovs, papildinot Remix skanējumu ar bigbenda tembrālajām krāsām.

"Mums ir ļoti patīkami, ka bigbends ir ķēries pie Remix instrumentālās mūzikas, tas mums ļauj uz brīdi atgriezties pagātnē – 1985. gadā Radio mājā, kur sākās mūsu instrumentālā ansambļa reālā dzīve. Šis Latvijas Radio bigbenda projekts ir kā atskats uz to visu, bet tajā pašā laikā - tilts uz šodienu. Programmā ir izlase no visiem mūsu instrumentālajiem albumiem. Mēs gribējām ieskicēt to laiku, kas muzikāli bija vairāk veidots uz džezroka bāzes. Šajā koncertā skanējums būs fantastisks – bigbenda plašums, spēks un dinamika, tas paceļ to visu pavisam citā līmenī," -  tā Uldis Marhilēvičs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja