Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VIDEO: Māra Čaklā dzimšanas dienā Katrīna Gupalo radījusi jaunu dziesmas Viņi dejoja vienu vasaru versiju

Svinot izcilā un neordinārā latviešu dzejnieka Māra Čaklā 80 gadu jubileju, dziedātāja un pianiste Katrīna Gupalo radījusi savu interpretāciju dziesmai Viņi dejoja vienu vasaru.

Šīs dziesmas projekts radies spontāni, varētu teikt, minot uz papēžiem nupat kā izskanējušajam Osokina mini festivālam @152. Turpat, jaunatklātajā klavieru salonā Brīvības ielā, nākamajā dienā pēc festivāla noslēguma svinībām rīts sākās ar spontānu video filmēšanu. Ieraksts tapis kā dzīvajā koncertā, ierakstot vienlaikus klavieres un balsi, tā izslēdzot jebkādas montāžas iespējas. Šāds ieraksta veidošanas paņēmiens tika izmantots, lai sasniegtu maksimāli dabisku sajūtu un skanējumu.

Ierakstu veicis skaņu režisors Aleksandrs Volks, video radījis mākslinieks Kaspars Kambars. 

"Apbrīnojami un likumsakarīgi, ka divi tik krāsaini un viens otru papildinoši ģēniji - Māris Čaklais un Imants Kalniņš - satikušies kopīgos mākslas darbos. Šajos svara kausos, kur ir divi lielmeistari, vēlējos pievienot arī savu nelielo artavu - manu "dzeguzes balsi". Vienkārši nespēju pretoties kaut kam tādam," saka mūziķe Katrīna Gupalo.

Viņi dejoja vienu vasaru ieraksts ir priekšvēstnesis Katrīnas Gupalo jaunās Imanta Kalniņa mūzikas programmas koncertsērijai. Programmā skanēs arī citas iemīļotas Imanta Kalniņa dziesmas - Dzeguzes balss, Akāciju palags, Apvij rokas, Dūdieviņš, Tauriņa samtainā smarža, Sitiet bungas, Dziesma, ar ko tu sācies, Mežā, Alvas zaldātiņi un citas.

Imanta Kalniņa mūzikai veltītā Katrīnas Gupalo koncertprogramma būs dzirdama: 20. jūnijā koncertzālē Zeit Līgatnē, 3. jūlijā brīvdabas koncertā Saulkrastu kultūras namā Zvejniekciems (koncertā uzstāsies arī Vladislavs Nastavševs), 17. jūlijā Tu jau zini kur Rīgā, 30. augustā Balvu muižā, 12. septembrī Mālpils muižā.

Vairāk informācijas: www.katrinagupalo.com

Top komentāri

Atis Priedītis
A
Ar Māri Čaklo nav tik vienkārši. Ļoti rūpīgi tiek slēpta Māra Čaklā uzdrīkstēšanās jau 1968.gadā publicēt dzejoli “Izkapts ābelē” vērstu pret Latvijas okupāciju 1944.gada vasarā, kad Latvijā ienāca Padomju armija. Šis dzejolis bija uzrakstīts tik viltīgi, ka čekisti tikai 1980.gadā saprata par ko patiesībā ir šis dzejolis. Es Latvijas Radio tolaik ierakstīju dziesmu ar šī dzejoļa tekstu. Sekas – man 15 gadus tika aizliegts Latvijas radio ierakstīt vēl kādu savu dziesmu (no 1980.g līdz 1995.g). Dziesma ir dzirdama Youtubē. Dzied arī Ingus Pētersons.
Labāk
L
nevajadzēja. Nespēju noklausīties līdz galam. Turklāt ģēnijs ir tikai viens - Imants Kalniņš. Čaklais bija veikls rīmkalis, kuram Stūra māja (nezin kāpēc, ko?) atļāva brīvi braikāt pa ārzemēm. Vēl viņu CK iecēla par "Literatūras un mākslas" galveno redaktoru, lai avīzē netiktu drukāti CK nevēlamie raksti. Šis konkrētais dzejolis nav slikts, tomēr bez ImKas mūzikas to vairs neatcerētos.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja