Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ziemassvētku koncertos tiksies Tautumeitas, Jānis Aišpurs un Laima Jansone

No 18. decembra Latvijas baznīcās un koncertzālēs Ziemassvētku programmu piedāvās mūziķis Jānis Aišpurs, koklētāja Laima Jansone un etno mūzikas grupa Tautumeitas. Koncertos skanēs klasiskās kristiešu liturģiskās mesas daļas Credo, Sanctus, Gloria, Kirie, Agnus dei un Benedictus, piemeklējot tām jau zināmas Ziemassvētku klasiskās un tautas dziesmas. "Programmā savīsies abas pasaules, kļūstot par vienu veselumu," saka mūziķi.

Programmā iekļauti gan folkloras skaņdarbi, gan korāļi un tradicionālās Ziemassvētku dziesmas, gan klasiskās kristiešu liturģiskās mesas daļu sabalsojumi. 

Mākslinieki, gatavojoties šai programmai, ir daudzkārt tikušies, un, kā stāsta grupas Tautumeitas dalībniece Asnate Rancāne, Jānis Aišpurs šajā laikā esot labi iepazinis latviešu Ziemassvētku tradīcijas un folkloras materiālu, turklāt mākslinieki secinājuši, ka gan kristīgajās, gan tautas tradīcijās ir daudz kopīga. "Mesā ir daļa Agnus dei Dieva jērs, savukārt latviešu folklorā vispopulārākie Ziemassvētku tēli ir kaza un vilks: kaza simbolizē dienu un gaismu, vilks ir tumsa, kas "apēd" gaismu. Ir daudz šādu kopsakarību, tāpēc ar interesi skatāmies, kas sanāks tālāk," topošo programmu ieskicē Asnate, uzsverot – tajā savīsies abas pasaules, kļūstot par vienu veselumu. "Koncertos vēlamies radīt Ziemassvētku sajūtu! Esam pārliecināti, ka šajos svētkos svarīgākais ir būt kopā – neraugoties uz reliģisko piederību un pasaules uzskatu, tāpēc ļoti ceram, ka tas izdosies." 

Koncertā uz skatuves satiksies desmit mākslinieki un būs dzirdamas perkusijas, sitamie instrumenti, bass, kokles, akustiskās ģitāras, taustiņi, vokāls, akordeons un vijoles.  

Biļetes  visās Biļešu paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja