Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kings of Leon koncerts. Augstas raudzes rokenrols

Grūti iedomāties vēl aktuālāku rokgrupu par _Kings of Leon, _pieņemot, ka tādi stadionroka grandi kā U2 un Coldplay liekami citā kategorijā, kas varētu viesoties Latvijā. To pierāda arī tie tūkstoši apmeklētāju, kuri, pārvarot sabiedriskā transporta sniegtos izaicinājumus, 25.jūnijā pulcējās Mežaparka Lielajā estrādē.

Piestājuši Rīgā uz vienīgo koncertu šajā reģionā (apzīmējums sevī ietver arī Krieviju, Baltkrieviju un Somiju), viena no ASV populārākajām rokgrupām klausītājiem piedāvāja kvalitatīvu un vizuāli pievilcīgu, labākajās, tiesa arī miermīlīgākajās, rokenrola tradīcijās ieturētu priekšnesumu. Divas stundas garās uzstāšanās dziesmu izvēle bija kā radīta gan tiem, kuri par Kings of Leon dzirdējuši vien no radioviļņu piedāvātā repertuāra, gan grupas cienītājiem, kurus īpaši nesaista karaļu daiļrade, kas tapusi pēc 2008.gadā dienasgaismu ieraudzījušā superhita Sex on Fire. To, ka publika, kurā ievērojamā skaitā bija sastopami arī kaimiņzemju ļaudis, ir pietiekami zinoša, lai spētu ne tikai kustēties līdzi aktuālajām kompozīcijām, piemēram, Temple no jaunākā grupas ieraksta, vai par klasisko vērtību pasludinātajam Use Somebody, pierādīja sajūsma ar kādu tika uzņemtas arī grupas pirmo ierakstu dziesmas Taper Jean Girl un Molly's Chambers

Lai gan koncertu sērija klausītājiem tiek piedāvāta kā jaunākā albuma Mechanical Bull (2013) popularizēšanas tūre, tā lieliski darbojas arī kā Kings of Leon karjeras retrospekcija, kas klausītājiem ļāva novērtēt gan grupas muzikālā skanējuma attīstību, gan atskatīties uz tās vizuālo identitāti no vienkārši krāsainām grafikām, kuras dinamiski kustējās uz skatuves ekrāniem vecāko dziesmu ritmā, līdz ASV dienvidu atmosfēru raisošiem videoklipiem jaunāko ierakstu labāko dziesmu pavadījumā. Rūpīgi atstrādātu iespaidu atstāja koncerta laikā izmantotā video montāža, kura precīzi un smalki uz lielajiem ekrāniem skatuves malās, kā arī brīžiem uz milzīgā ekrāna aiz mūziķu mugurām, iemūžināja viņu izpildīto solopartiju tuvplānus.

Lai gan Kings of Leon nav ne runātīgākā, ne uz skatuves kustīgākā grupa, Rīgas koncertā apvienības solists Kalebs Folovils salīdzinoši daudzas reizes starp dziesmām iestarpina jau ierastās frāzes par pirmo viesošanos šeit, skaistajiem cilvēkiem un vidi, kā arī piezīmi par pārsteigumu, ka uz koncertu ieradies tik liels atbalstītāju loks. Pēc tam, kad grupas performance noslēgusies ar grupas fanu mīlētāko, bet pašiem izpildītājiem, spriežot pēc grupas bundzinieka Neitana Folovila izteikumiem, nīstāko dziesmu Sex on Fire, kuras laikā pār skatuvi pārlīst arī pirotehnikas salūts, mūziķi vēl kādu mirkli uzkavējās uz skatuves, gan izdāļājot klausītājiem piemiņas suvenīrus – ģitāru mediatorus, bungu vālītes un lapiņas ar dziesmu sarakstu -, gan vienkārši atvadoties un vērojot izklīstam pūli. Lai gan koncerta laikā izpaliek solījums atgriezties Latvijā, grupas basģitārists Džareds Folovils pēc uzstāšanās sociālajā tīklā Twitter steidz ziņot, ka "nespēj sagaidīt atgriešanos", novērtējot Rīgas koncertu kā visnotaļ šarmantu.

Tomēr perfekti nostrādātajā koncertā pamatīgi jūtama mūzikas industrijas mašinērijas piegarša, kaut vai redzot, ka pēc pusstundas no skatuves jau novākta tehnika - tūres duna ir intensīva un ik pa pārdienām karaļi kāpj uz citas skatuves, citā pilsētā. Jūlija beigās grupa pametīs Eiropu un rūpīgi iestrādātajā ritmā dosies ceļojumā pa Štatiem.

FOTO: Kings of Leon koncerts Mežaparka estrādē 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja