Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ditas Rietumas kino izlase. 21.I - 28.I

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas

Cilvēks, kurš izdzīvoja ****
Režisors Alehandro Gonsaless Injarritu. Lomās Leonardo di Kaprio, Toms Hārdijs, Domnels Glīsons, Vils Polters

12 Oskara nomināciju un trīs Zelta globusi (labākā drāma, režija, aktieris) ir neapstrīdams pierādījums, ka šī nu tad būtu gada galvenā, labākā, nozīmīgākā filma, kas turklāt atnesīs sen pelnīto Oskaru n-tās reizes ASV Kinoakadēmijas "izcūkotajam" Leonardo di Kaprio. Lai tā būtu, kaut gan manis dziļi cienītais režisors Injarritu un tikpat kvēlas jūtas raisošais aktieris di Kaprio, manuprāt, ir bijuši izcilāki citos darbos, nevis šajā izdzīvošanas sāgā. Taču operatora darbs filmā ir tuvu ģeniālam.

Pelnu sanatorija
Režisors Dāvis Sīmanis. Lomās Ulrihs Matess, Agnese Cīrule, Dmitrijs Jaldovs, Leonīds Lencs, Pēteris Liepiņš, Toms Liepājnieks

Jauna latviešu filma, kuru uzņēmis Dāvis Sīmanis. Viņš patiesi ir unikāls gadījums – mākslas zinātņu doktors un režisors vienā personā, atraktīvs lektors un kino teorijas zinātājs, kura iepriekšējais režijas darbs Escaping Riga ir viens no savdabīgākajiem meklējumiem LV kino pieredzē. Filmas vizualitātes, ritma un blīvā metaforiskuma uztverei pilnīgi noteikti ir nepieciešams lielais ekrāns. Galvenajā – vācu kara ārsta – lomā filmējies izcilais vācu aktieris Ulrihs Matess.

Mana māte ****
Režisors Nanni Moreti. Lomās Margerita Buja, Džons Turturro, Džūlija Lacarīni

Viena no pērnā gada pamanītākajām Eiropas filmām. Nanni Moreti ir Itālijas kino klasiķis – viņa rokrakstā apvienojas komiskais, ironiskais un dramatiskais. Filmas galvenā varone ir režisore sarežģītā dzīves situācijā; viņa uzņem filmu ar kaprīzu amerikāņu aktieri (Džons Turturro). Manā mātē krāšņi iezīmēta kino veidošanas vide un virtuve. Moreti humora kodīgums būs uztverams Itālijas kino reāliju pazinējiem, savukārt režisores un viņas mātes attiecību smeldze ir universāla un emocionāli uzrunājoša.

Pavisam jaunā derība ****
Režisors Žako van Dormels. Lomās Pili Groina, Benuā Pulvords, Katrīna Denēva

Dulna, traka komēdija, kuru uzņēmis ambiciozais beļģu režisors Žako van Dormels (Misters Neviens/Mr. Nobody, 2009). Ja nezinājāt, Dievs eksistē, turklāt dzīvo Briselē visai nervozā ģimenītē – viņa atvase, ņipri protestējot pret tēvu, publisko slepeno informāciju – ļaužu nāves datumus. Sākas jandāliņš, kurā iesaistītie ļautiņi testē un pārkāpj prāta un sabiedrības normu novilktās robežas un barjeras. Viens no eksotiskākajiem izaicinājumiem – Katrīnas Denēvas varones un milzīga pērtiķa romāns. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja