Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ditas Rietumas kino izlase. 31.III - 7.IV

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas 

Betmens pret Supermenu. Taisnības rītausma *
Režisors Zaks Snaiders. Lomās Bens Afleks, Henrijs Kevils, Eimija Adamsa, Džesijs Eizenbergs

424,1 miljona ASV dolāru globālā peļņa pirmajā izrādīšanas nedēļas nogalē ir arguments, kas noraksta kā nebūtiskus jebkurus dīvaiņu kritiķu kunkstus par filmas brutalitāti – šo specefektiem pārbāzto bezjēgas triumfu pār veselo saprātu un pat dramaturģiskām ābeces patiesībām). Švaks scenārijs, ambiciozs un aprobežots režisors (Zaks Snaiders), 3D un tehnoloģiju triumfs – man šī filma piebeidz pēdējās ilūzijas par Holivudas veselā saprāta paliekām. Tas ir tikai bizness, ar katru brīdi ciniskāks.

Skaļāk par sprādzieniem ****
Režisors Jūakims Trīrs

Eiropas filma, kas piedāvā izcilu starptautisku aktieru buķeti, kurā iekļaujas amerikānis Džesijs Eizenbergs (viņa aktuālā loma ir iznīcību sējošais ļaundaris globālajā grāvējā Betmens pret Supermenu). Viņa māti atveido, iespējams, izcilākā Eiropas aktrise Izabella Ipēra. Filma veidota kā ģimenes drāma – stāsts par pieaugušo dēlu un tēvu (Gabriels Bērns), kuri mēģina samierināties ar mātes un sievas nāvi. Šo stāstu smalkjūtīgi stāsta atzītais norvēģu režisors Jūakims Trīrs.

Slēpes pa gaisu ***
Režisors Deksters Flečers. Lomās Terons Edžertons, Kristofers Volkens, Hjū Džekmens u. c.

Saistoša filma – un ne tikai tāpēc, ka slēpošanas sezona kaut kur tāltālu kalnos vēl turpinās. Filmas pamatā ir dokumentāls stāsts par britu tramplīnlēcēju Ediju Edvardsu, kurš ir pirmais Lielbritānijas pārstāvis šajā sporta veidā olimpiskajās spēlēs 1988. gadā. Uzrunā filmas vieglā, rotaļīgā un gaumīgā intonācija, kurā dramatiskais mijas ar komisko, stilīgā retro vide un pārliecinošā aktierspēle – Terons Edžertons (Edijs Edvardss) un Hjū Džekmens (treneris).

Madama Butterfly ****
Tiešraide uz Kino Citadele ekrāna no Ņujorkas Metropolitēna operas 2. aprīlī plkst. 20 (atkārtojumā – 7. aprīlī plkst. 18.30)

Ieteikumam apmeklēt operas tiešraidi ir ne tikai lokālpatriotisks iemesls, jo galvenajā lomā ir Kristīne Opolais, – operu iestudējis izcilais britu režisors Entonijs Mingela (1954–2008). Šis uzvedums ir viens no skatuviski pārliecinošākajiem Metropolitēna operas vēsturē un arī manā emocionālajā pieredzē. Kopš pirmizrādes 2006. gadā gan pagājis daudz laika, un šo to no Mingelas izmantotajiem paņēmieniem, piemēram, spoguļa efektu, būsiet redzējuši jau dažnedažādos aizguvumos – pat Latvijas teātros. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja