Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Dirty Deal Teatro viesizrādē Maskavā aicina iestāties par Krievijas karaspēka izvešanu no Ukrainas

5. martā Maskavā notika Dirty Deal Teatro viesizrāde Nacionālais attīstības plāns, atklājot festivāla Zelta Maska sadaļu Jaunā luga. Teātris bija izlēmis, ka izrāde tiks spēlēta, taču tai tiks mainīts fināls, aicinot skatītājus Maskavā iestāties par Krievijas karaspēka izvešanu no Ukrainas, informēja teātra pārstāve Aija Murāne.

Izrādes beigās Jānis Balodis uzrunāja skatītājus ar šādu tekstu: "Ir mākslas darbs un ir konteksts, kurā darbs rodas. Šo darbu raksturo kritika Latvijas un Eiropas Savienības politikai. Un es esmu priecīgs, ka šīs kritikas dēļ Latvija un Eiropas Savienība nav pārstājusi mani atbalstīt kā mākslinieku. Un ir konteksts šodien un šeit Maskavā, kad ņemot vērā notikumus Ukrainā, ir grūti kritizēt Latviju un Eiropas Savienību, jo mana kritika var kļūt par daļu no kopējās Krievijas valdošās varas kritikas Latvijai un Eiropas Savienībai." Tālāk mākslinieks citēja Sandras Veinbergas rakstu portālā Tvnet Tikai 1 bizness un aicināja pēdējo izrādes priekšnesumu izpildīt tos, kuri ir par Krievijas karaspēka izvešanu no Ukrainas. Aicinājumam atsaukusies puse skatītāju; viena ceturtdaļa uzreiz pameta zāli un viena ceturtdaļa palika noskatīties izrādi.

Diskusijā pēc izrādes viens no skatītājiem publiski atklājis, ka viņas ģimenei ir bail un pirmo reizi dzīvē viņi domā par emigrāciju no Krievijas. Pēc diskusijas vēl vairāki cilvēki privātās sarunās atzina, ka ir satraukti un nobijušies par esošo situāciju Ukrainā un Krievijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja