Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Teātris.zip sezonas noslēgumā – Liepājas teātra mūzikls Pūt, vējiņi!

Sezonas izskaņā, 20. jūnijā, raidījumu cikls Teātris.zip saviem skatītājiem piedāvā baudīt pēc Raiņa lugas un latviešu tautasdziesmu motīviem tapušo Liepājas teātra mūziklu Pūt, vējiņi!, informēja Latvijas Televīzijas pārstāve Agita Pudule.

Atzīmējot izcilā latviešu dzejnieka Raiņa 150 gadu jubileju, Teātris.zip sezonas izskaņā piedāvā vienu no pēdējo gadu populārākajām Liepājas teātra izrādēm, kas izpelnījusies lielu skatītāju un kritiķu atzinību. Raiņa darbs Pūt, vējiņi! ir ne tikai viena no autora daiļrades, bet arī latviešu literatūras virsotnēm, kā arī viena no visvairāk iestudētajām Raiņa lugām.

Trakulīgā Ulda un tikumīgās Baibas mīlas stāstu jaunās skaņās uz Liepājas teātra skatuves radījuši libreta autore Evita Mamaja, mūzikas autors Kārlis Lācis, dzejnieks Jānis Elsbergs un režisors Dž.Dž. Džilindžers. Lugas galvenos personāžus atveido Inese Kučinska, Sigita Jevgļevska, Everita Pjata, Agnese Jēkabsone, Egons Dombrovskis, Jānis Pujāts, Kaspars Kārkliņš un Gatis Maliks. Mūzikls saņēmis LTV gada balvu Kilograms kultūras 2011 nominācijā Teātris un 2011./2012.gada Spēlmaņu nakts balvu nominācijā Labākā muzikālā izrāde.

Pirms izrādes, plkst. 21.25, raidījumā Teātris.zip notiks saruna ar lugas galveno lomu atveidotājiem. Izrāde LTV1 skatāma plkst. 21.45.

Latvijas Televīzija sadarbībā ar Borisa un Ināras Teterevu fondu, raidījumu cikla Teātris.zip ietvaros skatītājiem piedāvā augsti novērtētas kultūras vērtības un sniedz iespēju sekot līdzi teātra jaunumiem un televizoru ekrānos vērot izcilākās Latvijas teātra izrādes. Šim ciklam ir liela nozīme arī teātru izrāžu iemūžināšanā, jo LTV veiktie ieraksti tiek saglabāti nākamajām paaudzēm. Projekts turpināsies arī nākamajā sezonā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja