Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Zemlika nāk... ietvaros Durbē izrādīs Nacionālā teātra izrādi Melot(?)!

Svētdien, 19. augustā, pasākumu sērijas Zemlika nāk… ietvaros Durbē ar viesizrādi Melot(?! viesosies Latvijas Nacionālais teātris, informēja pasākuma pārstāvji.

Kaspara Zvīguļa monoizrāde Melot(?)! ir otrā no šī gada laikā Durbē gaidāmajām Latvijas valsts un nevalstisko teātru viesizrādēm. Latvijas Nacionālā teātra viesošanās Durbē vasaras nogalē nu jau šķiet tradīcija, jo šis būs trešais augusts, kad Durbes kultūras namā skatāma kāda no teātra izrādēm. Turklāt, ar viesizrādēm Upītē un Durbē teātris šīs nedēļas nogalē sāk savu apaļo, 100. sezonu.

Ko aktieris dara, kad viņš vai viņa spēlē uz skatuves? Ko nozīmē - “spēlēt”? Vai aktieris pārnes reālās dzīves izpausmes skatuves varoņu emocijās, vai tā tomēr ir kaut kāda “cita dzīve”? Vai un kā aktieris melo? Tie ir tikai daži no jautājumiem, uz kuriem aktieris Kaspars Zvīgulis mēģina publiski atbildēt, par pamatu izmantojot 1778. gadā uzrakstīto franču filozofa un mākslas teorētiķa Deni Didro darbu Paradokss par aktieri. Izrādās, 250 gadu veci aktierus un teātri mīloša autora teksti mums uzdod tos pašus mūsdienu jautājumus. Vai “spēlēt” ir “Melot” (?)!

Pētera Krilova iestudētā Kaspara Zvīguļa monoizrādē aktieris atstāsta sapni, kurā redzējis sevi mirušu un kāda būtne viņam pavēstījusi, ka viņam nav cerību tikt debesīs, jo viņš kā aktieris visu mūžu melojis. Intervijā Latvijas Radio aktieris uzsvēris, ka šis nav Didro teksts, bet paša tiešām piedzīvotais, uzreiz gan pieļaujot, ka skatītāji tam gan var neticēt, jo viņi taču atrodas teātrī.

Biļetes uz Latvijas Nacionālā teātra viesizrādi Melot(?)! Durbes kultūras namā 19. augustā plkst. 17 nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē internetā – Bezrindas.lv. To cena – 10 EUR. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja