Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Blaumaņa teātra festivāla galveno balvu iegūst Indrāni

27. martā ar Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra izrādes Indrāni uzvaru noslēdzās 5. Rūdolfa Blaumaņa teātra festivāls, pavēstīja Valmieras teātra pārstāve Zane Peļņika.

Lai arī žūrijas domas dalījās, izvēloties pretendentu galvenajai balvai starp Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra Indrāniem un Valmieras teātra Raudupieti, vairākuma domas bija par labu pirmajai izrādei. "Uzvarēja demokrātiskais vairākums," skaidroja žūrijas komisijas priekšsēdētājs Jānis Streičs. "Indrānos pretī dramatiskajiem notikumiem bija arī varens dzīvības spēks un apliecinājums. Dzimtas un mantojuma, tēvu un dēlu problēma šobrīd ir aktuālāka nekā traģēdijas žanrā risinātās Raudupietes individuālie, intīmie pārdzīvojumi."

Labākie Blaumaņa darbu iestudējumi: Elmārs Seņkovs. Indrāni 

Apbalvošanā žūrija izteica īpašu atzinību izcilākajiem aktierdarbiem – Nacionālā teātra aktrisei Lolitai Caukai par Indrānu mātes lomu Indrānos un Vešerieni Purva bridējā, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktierim Leonīdam Lencam par Indrānu tēvu izrādē Indrāni, Valmieras teātra aktrisēm Elīnai Vānei par titullomu Raudupietē un Dacei Eversai par Lavīzes lomu izrādē No saldenās pudeles.

Žūrija uzsvēra, ka ikviena festivālā redzētā izrāde apliecināja Rūdolfa Blaumaņa darbu spēku un iedarbīgumu, tāpēc stiklā veidotas atzinības zīmes žūrija pasniedza visiem iestudējumiem. Ērika Vilsona izrāde skolu jauniešiem Nezāle tika novērtēta Par nacionālās identitātes stiprināšanu skolā, Viktora Jansona izrāde-lekcija Indrāni. Caur adatas aci un izrāde-akcija Nāves ēnāPar bezgalības atklāsmi detaļās.

Dailes teātra izrāde Zagļi saņēma atzinību Par atgriešanos pie lugas pirmvarianta, Nacionālā teātra izrāde IndrāniPar Nacionālā teātra tradīcijas uzturēšanu un izrāde Purva bridējsPar spēles atmosfēras radīšanu, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra izrāde Indrāni – Par latviešu slēpto kaislību atklāsmi, bet Valmieras teātra RaudupietePar traģēdijas žanra spilgtāko apliecinājumu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja