Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Centrālajā dzelzceļa stacijā tiks atklāts ikgadējais Baleta festivāls

7.aprīlī plkst. 17 Rīgā Centrālās dzelzceļa stacijas Piepilsētas zālē tiks atklāti jau par tradīciju kļuvušie gadskārtējie baleta svētki 19.Starptautiskais Baltijas baleta festivāls.

Festivāls ik gadu priecē ar daudzveidīgu un bagātīgu baleta un deju uzvedumu koncertprogrammu dažādu stilu piekritējiem, pulcinot zvaigznes no visas pasaules un ļaujot dejas cienītājiem baudīt pasaules līmeņa uzvedumus no klasikas līdz avangardam.

Šogad atklāšanas pasākuma ietvaros, kas tradicionāli norisinās pilsētvidē, iepazīt baleta un laikmetīgās dejas mākslas burvību ikvienu aicinās uzvedums Dvēseles stīgas ar maestro Raimonda Paula instrumentālo mūziku.  
Tas atspoguļos baleta mākslinieka mobilo raksturu - vienmēr būt ceļā no izrādes uz izrādi. Koncertā būs iespēja redzēt solistus no Latvijas Nacionālā baleta, deju grupas Dzirnas, baleta studijas Grande ar dažādu horeogrāfu deju iestudējumiem, kā arī vijoles solo R.Ozola izpildījumā un R.Macata taustiņistrumentu solo.

"Kā jau katru gadu arī šogad festivālā pārsteigsim ar dažādiem profesionāliem dejotājiem. Pārsteidzoša ir katra izrāde. Pārsteidzoša ir Dvēseles stīgas ar Raimonda Paula komponēto instrumentālo mūziku. Tāpat arī Polijas Dejas teātris ar uzvedumu Četrdesmit, kas pirmo reizi šādā sastāvā un košumā brauc uz Rīgu. Izrādi ir iestudējis pasaules mēroga horeogrāfs Jo Stomgrens no Norvēģijas. Tāpat būs iespēja redzēt Dānijas Dejas teātri ar pasaules pirmizrādi Melnais dimants un Flamenko deju kompāniju Jesus Carmona&Cia no Barselonas ar uzvedumu Melnais un Baltais," par gaidāmo festivālā stāsta tā patronese un organizētāja Lita Beiris.

Pilna festivāla programma šeit:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja