Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Daugavpils teātra Vosorys saulgrīžu burvesteibys fotogrāfijās

Otrdien, 16. oktobrī Daugavpils teātrī notika Viljama Šekspīra romantiskākās komēdijas Sapnis vasaras naktī latgaliešu valodā pirmizrāde - _Vosorys saulgrīžu burvesteibys._Izrādes apmeklētājiem bija iespēja baudīt viena no Latvijas skatuves humora meistariem Jāņa Jarāna aktierspēli, kā arī vienu no galvenajām lomām izrādē atveido cits Latvijā pazīstams un atzīts aktieris Andris Bulis, pastāstīja Daugavpils teātra sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Krūtkrāmelis.

Monikas Zīles pielāgots, Šekspīra klasiskais lugas sižets un tēli tiek pārcelti uz Latgali ar tai raksturīgo skatījumu uz dzīvi, temperamentu un paradumiem, piedāvājot skatītājiem izbaudīt Šekspīra komisko mīlasstāstu patiesi latgaliskā garā. Izrādes pamatā ir stāsts par četriem mīlniekiem Jouņu, Helēnu, Maļvinu un Pīteri, kuri dažādu pārpratumu un augstmaņu intrigu rezultātā tiek ierauti nebeidzamā kaislību virpulī, atklājot to, cik mīlestība var būt akla, nežēlīga un neparedzama un cik dažādi tā spēj ietekmēt katru no mums.Izrādes režisors Oļegs Šapošņikovs par jauniestudējumu saka: "Gan Šekspīra teksts, gan Monikas Zīles latgaliskā interpretācija bez tajos ieliktā humora, atpazīstamiem tipāžiem un mūžsenajiem konfliktiem veido arī seksuāla rakstura simbolisku provokāciju kopumu, kas vienlaicīgi ļauj šajā simboliskajā formā uz izrādes laiku noņemt seksuālos tabu un aizvest skatītājus ceļojumā ne tikai romantisko, bet arī erotisko sapņu pasaulē."Izrādes _Vosorys saulgrīžu burvesteibys _režisors ir Oļegs Šapošņikovs, kostīmu mākslinieces un scenogrāfes - Inga Bermaka un Agnese Stabiņa, horeogrāfe - Irina Saveļjeva, gaismu mākslinieks - Sergejs Vasiļjevs.Lomas izrādē atveido Jānis Jarāns, Andris Bulis, Ivars Brakovskis, Inese Ivulāne-Mežale, Māris Korsiets, Kristīne Veinšteina, Ritvars Gailums, Egils Viļumovs, Maija Korkliša, Alda Krastiņa, Līga Korlaša, Jurijs Losevs, Konstantīns Zaics, Miroslavs Blakunovs, Inese Ignatāne, Dainis Jackevičs, Jeļizaveta Petrova, Inga Zeile.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Dons atgriežas no Eirovīzijas

12. maija vakarā mājās no Zviedrijas atgriezies dziedātājs Dons un Latvijas Eirovīzijas delegācija. Latvijas pārstāvja Dona Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā izpildītā dziesma “Hollow” ieguv...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja