Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Daugavpils teātrī gaidāma pirmizrāde Bīstamais pagrieziens

19. februārī Daugavpils teātrī gaidāma pirmizrāde angļu dramaturga Džona Bointona Prīstlija lugai Bīstamais pagrieziens Oļega Šapošņikova režijā. Šis iestudējums kļūs par nozīmīgu papildinājumu Daugavpils teātra latviešu trupas repertuārā, kur psiholoģiska krimināldrāma ir vēl neaizpildīta niša, informēja teātra pārstāve Janīna Ivanova.

Lai arī Bīstamais pagrieziens (1932) bija pirmais Džona B. Prīstlija dramaturģijas darbs, tieši šī luga viņam atnesa slavu. Šajā darbā pirmo reizi tika atspoguļots autora uzskats, ka mūsu pagātne, tagadne un nākotne ir nesaraujami saistītas - mūsu domu un darbu sekas neizbēgami ietekmē mūsu nākotni, gan cilvēkus mums apkārt. Uzvedums Bīstamais pagrieziens vēsta par patiesības un melu nozīmi cilvēku dzīvē un savstarpējās attiecībās. Sižets izvēršas Anglijas ārpilsētas mājas salonā, kur šķietami laimīgais Keplenu pāris uzaicinājis savus draugus uz saviesīgām vakariņām. Bet nejauši izteikta frāze uzsāk negaidītu pagriezienu virkni, kur atklājas viens noslēpums pēc otra. Patīkamais vakars kļūst par īstu pārbaudījumu varoņiem. Un rodas jautājums - varbūt patiesība ir kā snaudošs suns, kuru dažkārt labāk nemodināt?

Iestudējumā kā aktieris tiks iesaistīts Juris Jonelis, ar kuru Daugavpils teātris līdz šim sadarbojies tikai kā ar režisoru. Savukārt vienu no sieviešu lomām izpildīs Saules skolas aktieru kursa studente Zanda Mankopa. Tiek plānots, ka 2016. gadā Z. Mankopa kopā ar saviem kursa biedriem papildinās Daugavpils teātra trupu, un šī debijas loma ir pirmais solis jauno aktieru integrācijā jau esošajā kolektīvā. 

Režija – O. Šapošņikovs, scenogrāfija un kostīmi – I. Bermaka un A. Leilande, gaismas - S. Vasiļjevs. Lomās – M. Korsiets, K. Veinšteina, Z. Mankopa, E. Viļumovs, L. Ivanova, J. Jonelis, M. Korkliša.

Biļetes nopērkamas Daugavpils teātra kasē un internetā www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja