Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Daugavpils teātrī Ivara Lūša vadībā top muzikāls iestudējums Zelta nauda

6. decembrī plkst.18.30 Daugavpils teātra Lielajā zālē notiks muzikālā iestudējuma Zelta nauda pirmizrāde, kas top pēc Monikas Zīles un Leldes Stumbres darbu motīviem.

Izrādes režisors ir Ivars Lūsis, scenogrāfe Ingūna Liepa, kostīmus izrādei gatavo Jūlija Ļaha. Savukārt iestudējuma laikā dzīvajā spēlēs un dziedās grupa Baltie lāči, bet vienu no galvenajām lomām atveidos grupas līderis Andris Baltacis.

"Tā būs izrāde par galvenajām cilvēku vērtībām, kuras nav iespējams nopirkt par naudu, arī tad, ja tā ir no zelta. Tā būs izrāde par cilvēkiem, kuri kaut kad un kaut kur satiekas vai izšķiras un vēlāk izrādās, ka tieši no šīs tikšanās vai šķiršanās ir atkarīga katra turpmākā dzīve. Viss pasaulē ir savstarpēji saistīts un mēs vienmēr būsim atkarīgi no kāda cita. Skatītājiem būs iespēja vērot desmit šādas tikšanās un šķiršanās – jautras un ne tik jautras, pamācošas un pilnīgi neko nemācošas,"  stāsta režisors Ivars Lūsis.

Pašos teātra pirmssākumos Andrim Baltacim bija iespēja kļūt par Daugavpils teātra aktieri, bet dzīvē iegrozījās citādāk. Māksliniekam tā būs atgriešanās Daugavpilī un pašā teātrī pēc aptuveni divdesmit gadu pārtraukuma: "Sākotnēji man piedāvāja strādāt tikai ar mūziku, bet pēc tam - atveidot arī vienu no lomām. Tas likās ļoti interesanti un, tā kā teātris pats par sevi ir nopietna lieta, pie visas savas aizņemtības nevarēju atteikties no šāda piedāvājuma. Tā nu esmu te un pilnībā iedziļinājies darbā."

Muzikālā izrāde Zelta nauda būs sestais Daugavpils teātra jauniestudējums šajā sezonā un otrais, kurā būs dzirdama latgaliešu valoda. Izrādes laikā galvenie tēli sarunāsies latviešu valodā, taču dziesmas tiks izdziedātas latgaliešu valodā.

Lomās: Andris Baltacis, Maija Korkliša, Māris Korsiets, Ritvars Gailums, Inese Ivulāne-Mežale, Krisīne Veinšteina, Egils Viļumovs, Jurijs Losevs.

Iestudējuma pirmizrāde 6. un 7 decembrī plkst. 18:30 Daugavpils teātra Lielajā zālē.

Biļetes var iegādāties Daugavpils teātra kasē (tālr.654 26520), Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja