Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Daugavpils teātrī pirmizrāde mūziklam Dāmu paradīze

Daugavpils teātrī sestdien, 31. martā pirmizrādi piedzīvos Raimonda Paula mūzikls krievu valodā _Dāmu paradīze._Mūzikla režisors Oļegs Šapošņikovs pauž gandarījumu, par to, ka finālam tuvojas līdz šim grandiozākais projekts Daugavpils teātrī. Projektā ir iesaistīti savā nozarē atzīti un populāri viesmākslinieki: muzikālā vadītāja un arī viena no galvenās lomas izpildītājām Ilona Bagele, galvenajā vīriešu lomā uzaicināts Lietuvā populārs modernās mūzikas izpildītājs Jeronimus Miļus, scenogrāfiju un tērpus gatavo Spēlmaņu nakts 2010.

/ 2011. gada sezonas laureātes Inga Bermaka un Agnese Stabiņa, hereogrāfe ir Irina Saveļjeva. Režisors Šapošņikovs norāda, ka iestudējums nebūs tradicionāla operete. Mūzikls apvieno romantisko Raimonda Paula mūziku ar neparastu vizuālo noformējumu gan dekorācijās, gan dejās. Pamatā ir Emīla Zolā romāns Dāmu paradīze, kuram ir universāla fabula – nabaga "pelnrušķīte", kura atrod lielo mīlestību. Lai gan stāsts ir sarakstīts ļoti sen, viss tajā minētais ir aktuāls arī šobrīd – gan mīlestība, gan iepirkšanās tēma. Tāpēc Daugavpils teātrī iestudētā Dāmu paradīze ir eklektiska, nepiesaistīta konkrētam laikam – tas ir stāsts par cilvēka tieksmēm, vēlmēm, mīlestību un modi. O. Šapošņikovs uzsver, ka iestudējums ir paredzēts visplašākajai auditorijai bez vecuma ierobežojuma.Ilona Bagele neslēpj, ka jau sen tika auklēta doma par muzikāla iestudējuma izveidošanu Daugavpils teātrī. Idejas pirmsākumos I. Bagele un O. Šapošņikovs plānoja iestudēt citu R. Paula mūziklu, taču, konsultējoties ar pašu Maestro, tika pieņemts lēmums iestudēt tieši _Dāmu paradīzi._Horeogrāfe Irina Saveļjeva norāda, ka baleta etīdes šajā izrādē būs neierastas. Jaunrade esot dzimusi dejotāju atlases laikā, kad uz atlasi ieradušies jaunieši vecumā no 18 līdz 21 gadam ar hip-hop kultūras pieredzi. Saveļjevai un Šapošņikovam šķita interesanti piesaistīt tieši šādus dejotājus. "Iespējams, tas ir arī labi, ka neizdevās atlasīt pietiekami labus klasiskā baleta izpildītājus, jo tad viss būtu saprotami un ierasti, savukārt tagad top ļoti noslēpumaina un interesanta horeogrāfija," saka Irina Saveļjeva. Skatītājiem, viņasprāt, būs interesanti ieraudzīt citādā veidolā Paula mūziku, jo šajā iestudējumā dejai ir neierasta koncepcija, un tieši atšķirīgā dejas izpildījuma dēļ arī mūzikas uztvere veidojas citāda. I. Saveļjeva uzsvēr, ka šis iestudējums ir jauna pieredze visiem. Arī jaunajiem dejotājiem tas ir liels lēciens attīstībā, jo viņi ir iesaistīti ne tikai kā dejotāji, bet veic arī nelielus aktierdarbu uzdevumus. Galvenās vīriešu lomas atveidotājs Jeronimus Miļus pauž prieku par iespēju strādāt Daugavpils teātrī un norāda, ka ir patīkami strādāt kopā ar Daugavpils teātra aktieriem un jaunajiem pilsētas dejotājiem, kuros jūtama liela degsme.

Mūzikla Dāmu paradīze radošā komanda: mūzikas autors - Raimonds Pauls; režisors un libreta autors - Oļegs Šapošņikovs; muzikālā vadītāja - Ilona Bagele; horeogrāfe - Irina Saveļjeva; dziesmu tekstu autori - Jeļena Sigova un Vladimirs Dupaks; koncertmeistars - Eduards Zariņš; aranžētājs - Pāvels Murašovs; scenogrāfes un kostīmu mākslinieces - Inga Bermaka un Agnese Stabiņa; gaismu mākslinieks - Sergejs Vasiļjevs, režisora asistents - Svetlana Pavloviča.

Lomās: Denīze – Nadežda Jermaka; Oktāvs Murē – Jeronimas Miļus; Burdonkls – Mihails Samodahovs; Robino – Egils Viļumovs; Orelī – Karīna Sidina; Žans – Miroslavs Blakunovs; Polīna – Karina Lučiņina; Bodī – Jurijs Losevs; Elizabete – Alda Krastiņa; Marķīze de Bova – Ilona Bagele; Deforža – Irina Kesiševa-Grigorjeva; Dāmas – Maija Korkliša un Žanna Lubgāne; Vensārs – Vladimirs Dupaks; barons Hartmanis – Ivars Brakovskis.

Daugavpils teātra mūzikla Dāmu paradīze pirmizrāde notiks 31. martā plkst. 17. Tuvākās izrādes gaidāmas 1.un 14. aprīlī plkst. 17 un 20. aprīlī plkst. 18.30. Biļetes iegādājamas teātra kasē un www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja