Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Daugavpils teātrī top muzikāla pasaka pieaugušajiem Pa Laimes lāča pēdām

Pirmssvētku laikā kā dāvana melomāniem un latgaļu humora cienītājiem pirmizrādi piedzīvos Oļega Šapošņikova režijā tapusī muzikālā pasaka pieaugušajiem Pa Laimes lāča pēdām, kurā skanēs Valta Pūces mūzika Reiņa Sējāna aranžējumā. Pirmizrāde notiks Daugavpils teātrī, 10. decembrī plkst. 18.30

Šajā iestudējumā senatne ies blakus tagadnei un teiksmu brīnumi draudzēsies ar šodienu. Atšķirībā no oriģināldarba šoreiz trīs tālie braucēji, dzenot pēdas Laimes lācim, izmetīs brangu līkumu, aizbraucot pieredzes bagātās Eiropas plašumos, lai ceļojuma laikā saprastu, ka katrs ir pats savas laimes kalējs. Izrādes režisors Oļegs Šapošņikovs atzīmē, ka darbā pie šī iestudējuma vēlējās īpašu uzmanību pievērst latviešu dzīvesziņai, paskatoties uz to Eiropas kultūras kontekstā. 

"Pasaulē uzkrātā pieredze un zināšanas liecina, ka laimes sasniegšanas baušļi nemaz nav augstākā matemātika un, neskatoties uz šīs tēmas sarežģīto eksistenciālo raksturu, atbildes ir pavisam vienkāršas. Taču laimes sasniegšanas process kļūst sarežģīts brīdī, kad šie baušļi jāīsteno pašam, jo tajā brīdī cilvēkam jātiek galā ar sevi, un to nevar ietekmēt uzkrātās zināšanas un vēl jo mazāk kāda izrāde. Bet tas, ko izrāde var nodrošināt un mūsu izrāde Pa Laimes lāča pēdām noteikti nodrošinās – sajust prieku un laimi kopā būšanas brīdī, dziedot līdzi aktieriem daudziem tik labi pazīstamās dziesmas un iegrimstot bērnības bezrūpīgajā stāvoklī, kad liekas, ka viss mūsu dzīvē ir iespējams," stāsta režisors.   

Iestudējuma dramatizējumu pēc Andreja Upīša stāsta Sūnu ciema zēni motīviem veidoja Monika Zīle, ar kuru teātrim ir izveidojusies cieša sadarbība, kuras rezultātā tapa izrādes Revidents Sylagolā, Vosorys saulgrīžu burvesteibys (Vasaras saulgriežu burvestības) un Rūžys byudi golūs (Rozes vaigu galos). Izrādē Pa Laimes lāča pēdām izskanēs vairākas valodas, taču pamatā tā būs latviešu un latgaliešu valodā, savukārt svešvalodās (poļu, romu) izskanējušais teksts uz skatuves tiks iztulkots aktieru izpildījumā. Izrāde paredzēta skatītājiem no 16 gadu vecuma. 

Izrādē skanošo dziesmu tekstu autore ir Inese Zandere, savukārt solistu vokālā pedagoģe ir Ilona Bagele. 

Izrādē piedalās Jānis Jarāns, Ilona Bagele, Kristīne Veinšteina, Agnese Laicāne, Maija Korkliša, Jūlija Ļaha, Inese Ivulāne-Mežale, Ritvars Gailums, Māris Korsiets, Zanda Mankopa, Marģers Eglinskis, Egils Viļumovs, Milena Savkina, Jevgeņijs Mihailovs, Dainis Skutelis, Atis Ieviņš, Alisa May, Kristīna Zaharova, Natālija Kotona un Daugavpils teātra dejotāju trupa.

Pirmizrāde notiks 10. decembrī plkst. 18.30, nākamā izrāde – 11. decembrī plkst. 18.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja