Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ģertrūdes ielas teātrī notiks sieviešu stāstu stāstīšanas praksēm veltīta apaļā galda diskusija.

Pirmdien, 1. aprīlī, plkst. 18.00 Ģertrūdes ielas teātris aicina pievienoties feministiskā apaļā galda diskusijai _Stirpināt balsis: kā izstāstīt sieviešu stāstus?

Diskusijā piedalīsies Latvijas Jaunā teātra institūta mākslinieciskā vadītāja un festivāla Homo Novus līdzkuratore Santa Remere, publiciste un dzejniece Katrīna Rudzīte, arhīviste un pētniece Līga Goldberga. Moderatore – igauņu režisore Barbara Lehtna. Pasākums notiks angļu valodā, tiks nodrošināts tulkojums latviski.

Diskusijā Stirpināt balsis: kā izstāstīt sieviešu stāstus? tiks pētīti veidi, kā stāstīt sieviešu stāstus uz skatuves, rakstītajās lappusēs, interneta vietnēs un citur. Daloties pieredzē, dalībnieki pētīs stratēģijas, izaicinājumus un iespējas veidot naratīvus, kas rezonē ar autentiskām sieviešu dzīvēm.
 
Kā stāsta pasākuma organizatore un moderatore Barbara Lehtna, doma par apaļā galda diskusijas veidošanu radusies no viņas pašas teātra prakses, kuras centrā ir stāstu stāstīšana feministiskā atslēgā. "Manuprāt, feministiskais diskurss Latvijā šobrīd ir ļoti interesantā punktā. Tiek publicēts daudz tekstu, iznāk vairākas feministiskas teātra izrādes, un, manuprāt, tas liecina par vēlmi runāt par sieviešu stāstiem, tāpēc tagad ir lieliska iespēja uzdot sev jautājumu, kā to darīt un kā to darīt labi," saka Lehtna.
 
Diskusijas dalībnieces pievērsīsies terminoloģijai, meklējot parādības, apzīmējumus un atslēgvārdus, lai runātu par sieviešu iemiesotajām pieredzēm, kā arī dalīsies ar savu profesionālo pieredzi, ikdienā strādājot ar sieviešu stāstiem. Pasākumā aicināti piedalīties gan profesionāļi, gan zinātkāri domātāji.

Dalība pasākumā ir bezmaksas, iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja