Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Latvijas Leļļu teātrī top šausmu izrāde skolēniem Puscilvēki

Piektdien, 13. decembrī, plkst. 18.30 Latvijas Leļļu teātrī pirmizrādi piedzīvos izrāde Puscilvēki. Izrāde iestudēta režisora Edgara Kaufelda vadībā kopā ar provokatīvo mākslinieku Kristianu Brekti un paredzēta bērniem no septiņu gadu vecuma.

Kā nojaušams, šoreiz skatītājiem netiks stāstītas labi zināmas pasakas un izrādē nebūs redzami mīlīgi zvēri, bet gan baisi un šausminoši latviešu folkloras tēli – sumpurnis, vadātājs un lietuvēns. Izrādē skatītājiem būs iespēja dzirdēt patiesus stāstus par šo tēlu darbību dzīvē, uzzināt, kā tie izskatās, ar ko tie ir bīstami un, galvenais, ko darīt ar tiem sastopoties, vai arī ko darīt, lai ar tiem nesastaptos. 


„Mēs bieži skatāmies šausmu filmas un zinām par zombijiem, vampīriem un citiem svešzemju mošķiem, bet vai mēs zinām par to, kas mīt tepat Latvijas mežos, mājās, pilsētās? Pastāv liecības par to, ka Lietuvēns, Vadātājs un Sumpurnis ir reāli eksistējoši tēli. Un Sumpurnis, kurš joprojām dzīvo Kurzemes mežos, ir daudz bīstamāks par vampīru vai zombiju,” uzsver Edgars Kaufelds.


Kā stāsta izrādes dramaturģe Linda Rudene: “Puscilvēku misija ir baidīt cilvēkus, bet neviens nevar baidīties no kāda, par kura eksistenci nemaz nenojauš. Tieši tāpēc šīs radības nolēmušas informēt bērnus par sevi.” Skatītāji varēs dzirdēt biedējošus un noslēpumainus stāstus par garu pasauli. Izrādes laikā var notikt mistiskas, neizskaidrojamas lietas, tāpēc vecāki tiek lūgti izvērtēt savu bērnu gatavību šādas izrādes apmeklēšanai.


Jauno iestudējumu kopā ar Edgaru Kaufeldu veido mākslinieks Kristians Brekte, kuram šī ir debija leļļu teātrī, kostīmu māksliniece Rūta Briede un mūzikas autors Juris Kaukulis, kurš iepriekš ir komponējis mūziku Leļļu teātra izrādei Makss un Morics. Izrādē lomās būs redzami aktieri Dace Vītola, Santa Didžus, Artūrs Putniņš, Miķelis Žideļūns, Rihards Zelezņevs un Rūdolfs Apse.


Biļetes uz pirmizrādi, kā arī uz tuvākajām izrādēm 10. janvārī un 6. februārī nopērkamas Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās, internetā un Latvijas Leļļu teātra kasē.

 

 

Top komentāri

HVZ
H
VVZ ir pilnīgs liekulis. Ceru, ka izrāde būs forša. Patīkama tēmu maiņa Leļļu teātrī. Nevar jau visu laiku patērēt cukura vati. Noteikti ar bērniem aiziešu.
VVZ
V
Šausmu izrādes ir tieši tas, kas vajadzīgs skolēniem... Nolādētie deģenerāti!
EV
E
Jā nav labāka ideja taisīt šādas izrādes!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja