Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Latvijas Nacionālajā teātrī top izrāde Ideāls zaglis

Latvijas Nacionālajā teātrī top Jaroslava Ivaškēviča darbs Ideāls zaglis Indras Rogas režijā.

Ideāls zaglis pirmizrāde gaidāma 9. februārī, portālam Kulturasdiena.lv vēsta Latvijas Nacionālā teātra Mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Rimšēviča.

Ievērojamais poļu rakstnieks Jaroslavs Ivaškēvičs Latvijas teātru skatītājam plašāk pazīstams ar trīs darbiem. Savulaik Nacionālajā teātrī ļoti populāra bija izrāde Vasara Noānā - skaistais Frederika Šopēna un Žoržas Sandas mīlestības stāsts Inta Burāna un Elzas Radziņas leģendārajā izpildījumā. Aktieru zālē ir bijusi Eņģeļu māte Joanna Pētera Krilova režijā ar I. Rogu galvenajā lomā. Jaunākā paaudze zina par Alvja Hermaņa divreiz iestudētajām J. Ivaškēviča Vilkmuižas jaunkundzēm - vienreiz Jaunajā Rīgas teātrī, otrreiz Itālijā.

Latvijas Nacionālā teātra direktora padomniece Ieva Struka stāsta: „Autora doto žanru Ideālajam zaglim – komēdija - režisore Indra Roga pārdēvējusi par „skrējiens pēc laimes”. Savā ziņā to varētu dēvēt arī par ilgošanās drāmu vai ilgām pēc mīlestības. Bet mīlestība, kā zināms, ir ne tikai dzīves, bet arī mākslas pirmavots un rašanās stimuls, tāpēc jaunā izrāde būs gan par mīlestību, gan par mākslu. Par to, kāpēc cilvēks, kas nemīl/nav mīlējis/negrib mīlēt, nespēj būt radošs un otrādi. Izrāde, kurai piemīt dzejas smalkums, ir pašsaprotama teātra repertuāra daļa laikmetā, kurā dzeju lasa retais. Bet kurš gan spēj tikt galā ar savām jūtām, neiepazīstot dzeju?”

„Neticu, ka pasaulē ir cilvēks, kam dziļi sirdī nekad nav iezadzies jautājums - kas es esmu, kāpēc dzīvoju, kāda jēga dzīvei, kas ir patiesa laime un mīlestība? Bet tā vēl nav komēdija. Komēdija sākas tad, kad šie jautājumi neatkāpjas pašas dzīves priekšā un cilvēka dvēsele, neapmierinājusies ar jau atrasto, meklē un meklē, atkal šķietas atradusi, bet pēc brīža jau atkal to urda nemiers. Un, manuprāt, tā ir skaistākā komēdija, kas ar mums šajā dzīvē var notikt, jo tajā ir tik daudz poēzijas un maza daļiņa no mūžīgās jaunības formulas,” tā par izrādi saka režisore I. Roga.

Izrādē Ideāls zaglis piedalās Inga Misāne,Mārtiņš Egliens, Līga Zeļģe , Mārtiņš  Brūveris, Normunds Laizāns, Ģirts  Liuziniks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja