Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Liepājas teātra valdes locekļu amatā apstiprināti Eva Ciekurze un Valters Sīlis

Liepājas teātra kapitāldaļu turētājs pieņēmis lēmumu par Liepājas teātra valdes locekli administratīvajā un saimnieciskajā jomā apstiprināt Evu Ciekurzi, savukārt valdes loceklis ar atbildību par mākslinieciskajiem jautājumiem būs režisors Valters Sīlis, informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne.

Abi valdes locekļi amata pienākumus sāks pildīt 1.februārī.

Ciekurze arī iepriekš ieņēma Liepājas teātra valdes locekles amatu administratīvajā un saimnieciskajā jomā, savukārt Sīlis atbildību par mākslinieciskajiem jautājumiem Liepājas teātrī uzņemsies pirmo reizi.

Kā vēstīts, pērn 3.septembrī beidzās pilnvaru termiņš iepriekšējiem valdes locekļiem - Ciekurzei un Herbertam Laukšteinam, taču pēc Liepājas teātra aktieru iebildumiem Laukšteins atsauca savu kandidatūru pagaidu valdes locekļa amatam. Dalībnieku sapulce lēma, ka pagaidu valdes locekļu pienākumus līdz kapitāldaļu turētājs konkursa rezultātā iecels jaunu valdi, pildīja iepriekšējā Liepājas teātra valdes locekle Ciekurze un SIA Lielais dzintars valdes priekšsēdētājs Tomsons.

Kā liecina Firmas.lv informācija, SIA Liepājas teātris apgrozījums 2022.gadā bija 653 927 eiro un uzņēmuma zaudējumi sasniedza 71 687 eiro. Finanšu rādītāji par pagājušo gadu vēl nav publiskoti.

Liepājas teātris ir vecākais joprojām pastāvošais latviešu profesionālais teātris Latvijā, kas dibināts 1907.gadā. Laika gaitā teātrim ir bijuši dažādi nosaukumi, pašreizējais tam ir kopš 1998.gada, kad Liepājas pašvaldība kļuva par SIA Liepājas teātris vienīgo īpašnieci.

Pēc pašvaldībā paustā, teātris ir profesionāls reģionālais muzikāli dramatiskais teātris ar pastāvīgu un augsti kvalificētu trupu, kas piedāvā daudzveidīgu, mākslinieciski bagātu un kvalitatīvu repertuāru ikvienam reģiona iedzīvotājam, un ir Kurzemes mākslas, mūzikas, teātra un kultūras centrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja