Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Liepājas teātris ar izrādēm Grimmi un YEN viesosies Rīgā

Liepājas teātris februārī dosies uz Rīgu, lai skatītāji varētu noskatīties divus iestudējumus – Grimmi, kurš jau guvis augstu profesionāļu atzinību gan Latvijā, gan ārvalstīs, kā arī vienu no savām jaunākajām izrādēm YEN. Abas izrādes varēs noskatīties Dailes teātrī.

26. februārī plkst. 18.00 Lielajā zālē tiks rādīta Elmāra Seņkova iestudētā izrāde – šausmu pasakas Grimmi, kas tika izvirzīta Spēlmaņu nakts balvai kategorijā Gada izrāde, savukārt Reinis Suhanovs par kostīmiem un scenogrāfiju tikko saņēmis balvu kategorijā Gada vizuālā tēla autors. Kā, balvu saņemot, teica pats mākslinieks: "Kādam varbūt šī izrāde liekas neglīta, bet man tā ir pati skaistākā."

Grimmi ir Elmāra Seņkova otrā no iecerētās triloģijas izrādēm Liepājas teātrī, kas turpina jau Šekspīrā iesāktos estētikas meklējumus – cinisms, spēles prieks un asinis.  Kā dzīvot pasaulē, kurā notiek šausmas? Kā palikt krietnam, ja tev dara pāri?  Nakts tumsu spēj salauzt dienas gaisma, bet kas lauzīs tumsu, ko radījis cilvēks?

Izrādē radošā komanda uzbur ļoti savdabīgu pasauli, sava veida Bābeli, kurā varoņi runā sevis izdomātās nevalodās, tajā skan izrādei īpaši radīta mūzika, kuru dzīvajā izpildījumā izpilda mūziķi komponista Edgara Mākena vadībā.

Spēlmaņu nakts skates laikā izrādi noskatījās arī vairāki ārvalstu eksperti. kritiķe no Lietuvas Ieva Tumanovičūte par to saka: "Sākumā ir grūti visu uztvert, jo aktieri runā nevalodā, skan dzīvā mūzika, kopējais iespaids balansē uz kiča robežas. Taču, kad aptverti spēles noteikumi, kļūst jautri un viss notiekošais iegūst jēgu. Jāatzīmē izrādes izturētais stils un lieliskais fināls, kad kļūst skaidrs, ka pat vardarbīgākās pasakas ir cieši saistītas ar mūsdienu cilvēka eksistenciālajām problēmām."

Izrādē piedalās Egons Dombrovskis, Agnese Jēkabsone, Edgars Pujāts, Inese Kučinska, Rolands Beķeris, Ilze Trukšāne, Edgars Ozoliņš, Viktors Ellers, Kārlis Ērglis, Kintija Stūre, Madara Viļčuka, Madara Kalna, Valts Skuja, Hugo Puriņš.

Savukārt 27. februārī plkst. 14.00 un 19.00 Mazajā zālē tiks rādīta Dmitrija Petrenko iestudētā izrāde YEN, kurā tiek risinātas pusaudžu problēmas un attiecības ar atkarīgo māti. "YEN ir izrāde par to, kā mēs neapzināti viens otram mācām cīnīties par sevi. Un par to, ka mēs nepamanām, kā šādā cīņā kāds palaiž garām iespēju kļūt par labu cilvēku," par iestudējumu saka D. Petrenko. Savukārt teātra kritiķe Undīne Adamaite, noskatoties iestudējumu, rakstījusi: "Režisors Dmitrijs Petrenko turpina sāpīgi un smalkjūtīgi vest teritorijā, kur visi esam ievainojami un neaizsargāti, ne tikai trīs cilvēkbērni un suns no sociāli nelabvēlīgas vides. Režisoram izdodas panākt vispārinājumu un dziļi pieskarties ikviena pieauguša cilvēka sarētotajai dvēselei, kurā valda alkas pēc maiguma, saprašanās, glāstiem un patiesā kopā būšanā dalītiem brīžiem."

Izrādē piedalās aktieri – Valts Skuja, Kārlis Ērglis, Madara Viļčuka un Laura Jeruma.

Biļetes uz abiem iestudējumiem jau iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja