Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī pirmizrādi piedzīvos izrāde bērniem Trīs sivēntiņi un vilks

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī 4. novembrī satikšanos ar mazākajiem skatītājiem piedzīvos režisores Paulas Pļavnieces izrāde bērniem Trīs sivēntiņi un vilks, kas tapusi pēc angļu tautas pasakas motīviem.

"Ikviens zina pasaku par trim sivēntiņiem. Bet vai esat pārliecināti, ka zināt patiesību? Šodien mēs nereti uzzinām stāstu versijas, ko iepriekš neesam dzirdējuši, un dodam balsi tiem, kurus agrāk neviens nav uzklausījis. Tāpēc pienācis laiks ļaut Vilkam atklāt savu versiju par sen zināmo stāstu. Galu galā tieši viņš bijis tas, pret kuru gadiem ilgi vērsta nomelnošanas kampaņa, nekad nenoskaidrojot visus notikumu apstākļus. Vilks apgalvo, ka nekad nav darījis pāri nedz Sarkangalvītei, nedz Vecmāmiņai, nedz kazlēniem vai sivēntiņiem. Tāpēc kopā ar ruksīšiem ir gatavs izskaidrot, no kurienes cēlies neveiksmīgais pārpratums," teikts izrādes pieteikumā.

Izrāde ir režisores Paulas Pļavnieces otrais iestudējums Čehova teātrī, kas paredzēts tieši jaunākajai skatītāju paaudzei. Režisore saka: "Ar šī stāsta palīdzību vēlamies paraudzīties uz visiem zināmu notikumu no cita skatu punkta. Ieraudzīt ne tikai sivēntiņu prokrastinācijas pavadītās motivācijas, bet arī izprast vilka patiesos nodomus. Tādā veidā bērni mācīsies pieņemt lēmumus, ar kritiskās domāšanas palīdzību paraugoties uz notikumiem no visām pusēm."

Izrāde paredzēta bērniem no četru gadu vecuma, tā ir krievu valodā (bez titriem latviešu valodā; teātris plāno sagatavot izrādes pārstāstu latviešu valodā, kas bez maksas drukātā veidā būs pieejams pirms izrādes), un tajā spēlēs aktieri Nataļja Smirnova un Ņikita Osipovs, kurus bērni pazīst jau no izrādes Dakteris Aikāsāp, kā arī trupas jaunie aktieri – Volodimirs Gorislavecs /Vladislavs Janušenoks un Konstantīns Ņikuļins. Lugu uzrakstīja Linda Rudene, savukārt krievu valodā pārtulkoja Lina Ovčiņņikova, scenogrāfe un kostīmu māksliniece ir Sintija Jēkabsone, gaismu mākslinieks – Niks Cipruss. Izrādes programmiņu papildinās izzinošs materiāls ar interesantiem faktiem kā par sivēniem (cūkām), tā vilkiem, kā arī vienkārša un aizraujoša galda spēle, ko bērniem kopā ar draugiem, klasesbiedriem, vecākiem spēlēt mājās.

Režisores Paulas Pļavnieces Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī pagājušajā gadā iestudētā izrāde Dakteris Aikāsāp nominēta Spēlmaņu nakts balvai kategorijā Labākā izrāde bērniem un/vai pusaudžiem.

Plašāka informācija: www.mct.lv.

Biļetes uz izrādēm iespējams iegādāties teātra kasē, Biļešu servisa kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja