Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Nacionālajā teātrī notiks monooperas #DiToo pirmatskaņojums

Latvijas Nacionālā teātra Aktieru zālē 6. decembrī norisināsies Kaspara Rolšteina monooperas #DiToo pirmatskaņojums, informēja teātra pārstāve Lolita Grāvīte.

#DiToo stāsta par dvīņu māsas piedzīvojumiem Papēžu Ķoņciemā – mazā apdzīvotā vietā Kurzemes jūrmalā, kuras iemītniekiem kopš postošās vētras 1967. gadā, kad jūra pilnībā saplūda ar ezeru, piemīt spējas dzīvot vienlaikus vairākos paralēlos kosmosos un iespējamās vēsturēs. Laika gaitā māsa pamet ciemu. Sastapšanās ar pasaulē valdošajiem priekšstatiem par sievietes seksualitāti raisa pārpratumus un neveiklas situācijas, arī atgriezties dzimtajā ciemā vairs nav iespējams. Vai māsa zina, ko darīt tagad?

Kaspars Rolšteins: "Monoopera #DiToo patiks cilvēkiem, kuri labprāt apmeklē komēdijas un dara to ne tikai tādēļ, lai aizmirstu ikdienas grūtības, bet arī, lai priecātos. Jo, kad ir prieks, kā saka gruzīnu filozofs Merabs Mamardašvili, tad ir iespēja saprast vienam otru."

Dita Lūriņa: "Mūsdienu informācijas laukā reālās cilvēku attiecības mēdz aizstāt ar politikas surogātiem. Man kā režisorei #DiToo ir līkumains grants seguma mājupceļš uz tādu mīlestību, ko veido sviedri, asinis un laime, nevis ideoloģija. Man kā aktrisei #DiToo ir satikšanas ar savu dvīņu māsu un, lai to paveiktu, man bija jāsatiek Kaspars Rolšteins. Citējot autoru: "Cik labi, ka blakus ir cilvēks, kas pietur matus, kad tev ir slikti, kad tev viss griežas." Mums visiem pasaule joprojām griežas kā Vecpils rallija ātrumposms gar Lekšiem. Ja iegriezīsieties teātrī, mēs to jums pieturēsim."

Radošā komanda: režisore un aktrise Dita Lūriņa, kostīmu māksliniece Liene Rolšteina, gaismu māksliniece Krista Erdmane, komponists, libreta autors un basģitārists Kaspars Rolšteins.

Biļetes teātra mājaslapā www.teatris.lv un Biļešu paradīzes kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja