Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Neizdzīvoti sapņi, atriebe un mīlestība

Lugas Hantele killeram sižets ir gan neparasts, gan smieklīgs

Pirms septiņiem gadiem krievu publiciste Olga Tuhaņina uzrakstīja sižetiski pārsteidzošu un aktuālus jautājumus aizskarošu lugu. Stāsts it kā vienkāršs. Liktenis ir pamatīgi nomocījis Krievijas Galējo Ziemeļu tautu literatūras speciālistu Fjodoru, tāpēc, izmisuma vadīts, viņš nolemj kļūt par killeru. Un ir arī piedāvājums no bagāta cilvēka, kurš pieradis jautājumus risināt tieši. Šovakar, 25. janvārī, Hantele killeram piedzīvo savu pirmizrādi Daugavpils teātrī. "Skatītājus gaida amizanti pārpratumi un negaidīti pavērsieni," sola Fjodora lomas atveidotājs Māris Korsiets. Viņš spēlējis arī režisora Dž. Dž. Džilindžera iepriekšējā Daugavpils teātrī iestudētajā izrādē Iemīlējies muļķis muļķītē. "Es apbrīnoju to, kā Dž. Dž. Džilindžers spēj atrast tik interesantu materiālu, ar kuru strādāt, jo lugu viņš pats arī pārtulkojis. Režisors pieprasa precīzi zināt tekstu, tur atlaižu nav. Viņš māk precīzi pateikt, ko vēlas panākt un redzēt. Iepriekšējā izrādē bija daudz aktieru, šajā esam tikai četri, un es faktiski nenoeju no skatuves," tā gatavošanos izrādei raksturo aktieris. To, vai viņa varonis naudas dēļ kādu nogalinās, M. Korsiets neatklāj, tik vien izstāsta, ka potenciālais killers grib izrādīties gudrāks – viņš iecerējis tikai notēlot tik ilgi, lai saņemtu avansu un tad aizbēgtu. "Vai tas izdosies – lai kaza dzīva un vilks paēdis?" retoriski jautā M. Korsiets, bet pirms pirmizrādes atbildēt negrib. Viņš piebilst, ka izrāde ir ļoti asprātīga, bet sižets – netipisks. "Dzīvē mēdz gadīties, ka likteņa sitieni spiež aizvien zemāk un zemāk pie zemes," viņš saka.

Izrāde ir ļoti mūsdienīga, un paralēles ar dzīvi var vilkt krustu šķērsu, stāsta aktieris. "Piemēram, Andra Buļa atveidotais personāžs! Ikkatram no mums reiz ir nodarīta kāda sāpe, un dzīvojam ar domu par atriebību. Vienam tā atriebības kāre ir liela, citam – gruzd nepārtraukti. Kāpēc pasūtītājs vēlas atbrīvoties no savas sievas – greizsirdības, mīļākās, naudas, nepiepildītas mīlestības vai kāda cita iemesla dēļ? Vienkāršu atbilžu uz šiem jautājumiem nebūs." 

Ko atriebība nodara cilvēkam? Māris Korsiets domā, ka tieši līdz ar Andra Buļa tēloto varoni izrāde varētu būt interesanta arī vīriešiem, kuri, kā zināms, nav īpaši čakli teātra apmeklētāji. "Katru vīrieti reiz sieviete ir sāpinājusi, un jautājums ir par to, kā vīrietis to pieņem un risina. Cik lielas ir viņa jūtas, cik liela ir mīlestība. Izrādē varēs gan izsmieties, bet beigās arī kārtīgi aizdomāties."

Iestudējumā bez Māra Korsieša un Andra Buļa piedalās arī aktrises Maija Korkliša un Zanda Mankopa. Iestudējuma scenogrāfiju veidojis Kristians Brekte, kostīmu māksliniece – Anna Heinrihsone, režisora asistente un horeogrāfe – Linda Kalniņa, gaismu mākslinieks – Sergejs Vasiļjevs.

Nākamās izrādes – 26. janvārī, kā arī Dailes teātrī 11. martā un Valmieras teātrī 18. martā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja