Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Operai 390 000 latu parāds; līdz gada beigām cer to atmaksāt pašu spēkiem

Finanšu gada vidū Latvijas Nacionālās operas (LNO) nenokārtotās finanšu saistības, to vidū arī saistības pret piegādātājiem un darbuzņēmējiem, nodokļi un sociālās apdrošināšanas maksājumi u.c., ir 390 000 latu, portālam _Diena.lv _apstiprināja operas preses sekretāre Inga Vasiļjeva. Parāda segšanai LNO neplāno līdzīgi kā pern vērsties valdībā, bet "aktīvi meklē risinājumus, lai finanšu gadu noslēgtu ar līdzsvarotu bilanci".

"Jau veidojot 2010.gada budžeta projektu, vairakkārt akcentējām, ka esošajā ekonomiskajā situācijā, LNO spēj realizēt tai uzlikto valsts funkciju ar 4,2 mlj latu lielu valsts dotāciju, bet 2010.gadā operai dotācija tika piešķirta 3,7 mlj. latu," norāda LNO direktors Andrejs Žagars. Tomēr izveidojušos deficītu budžetā opera cer nosegt pašu spēkiem, neprasot papildus dotāciju no valsts. Iespējamību iegūt papildus līdzekļus no valsts iepriekš noraidījis arī kultūras ministrs Ints Dālderis (JL).

LNO norāda, ka šī gada pirmajos četros mēnešos, salīdzinot ar tādu pašu laika periodu 2009. gadā, ir vērojams neplānots, bet būtisks pašu ieņēmu kritums, kas negatīvi ietekmē LNO plānoto naudas plūsmu. Minēto situāciju LNO skaidro "tikai un vienīgi ar kopējo ekonomisko situāciju valstī", jo, piemēram, pārdodot biļetes ar pazeminātām cenām, novērota pastiprināta publikas uzmanība un aktīvāka biļešu iegāde. Vidējā biļešu cena LNO šobrīd ir Ls 5,60.

Šobrīd ar kreditoriem LNO veic pārrunas par maksājuma grafiku saskaņošanu, kā pēdējo termiņu saistību izpildei paredzot 2010. gada 31. decembri. Paralēli tam vēl par 10% ir samazinātas LNO darbinieku algas (2009.gadā - par 23%), par 30% ir samazināts 2010. gada rudens sezonas ārštata algu fonds, kā arī veikti citi pasākumi, tostarp, sponsoru piesaistīšana un repertuāra veidošana, pievēršot uzmanību izrāžu rentabilitātei. Tāpat, reaģējot uz tirgus pieprasījumu un tūristu daudzumu Rīgā, LNO augustā sniegs vasaras izrāžu sēriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja