Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Performance Paslēpes - mūzikls bez mūzikas

22. decembrī plkst. 19 Dirty Deal Teatro telpās norisināsies teātra kompānijas Cactus and Blanket performances uzvedums Paslēpes - mūzikls bez mūzikas..Cactus and Blanket teātra kompāniju veido Alisa Leimane - performances režijas pēdējā kursa studente Falmouth University (Falmutas universitāte) Lielbritānijā un performances dramaturgs Raiens Filips (Ryan Phillips; Londona, Lielbritānija).

Mākslinieku sadarbība aizsākās šogad maijā, kad Alisa Leimane spēlēja galveno lomu Raiena Filipa teātra kompānijas DotInk interaktīvajā teātra performancē Wethey & Co (http://www.inkspace.biz/wethey), vēlāk Londonā viņa piedalījās solo performanču festivālā un Marc Storora nodibinātajā performaneces vasaras projektā The Skin of My Teeth.

Performances projektu Paslēpes mūzikls bez mūzikas atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds. Pateicoties šim atbalstam projekts spēja piesaistīt četrus Latvijas Kultūras akadēmijas horeogrāfijas katedras absolventus - Katrīnu Albuži, Evitu Biruli, Sergeju Taraseņu un Santu Kanseviču.

Performanci caurvij apslēptā tēma, atmiņas, noslēpumi un simboliski daudz ietvertāka nozīme, kas tiek apslēpta un kuras pētīšana ir projekta kodols. Kā liecina mūzikla bez mūzikas nosaukums Paslēpes – nekas nav tā, kā tas izskatās; tas runā par lietām, kuras cenšamies apslēpt un veidu, kā mēs tās cenšamies atrast.

Šajā procesā ļoti svarīga ir katra apmeklētāja līdzdalība. Paslēpes mūzikls bez mūzikas ir vienreziēja performanece, kurā būs iespējams piedalīties ierobežotam dalībnieku skaitam. Pasākums ir bezmaksas, taču, lai saņemtu ielūgumu uz pasākumu, jāaizpilda pieteikuma anketa (to var atrast šeit:).

Alisa Leimane, komentējot projekta Paslēpes tapšanas gaitu, atzīst, ka nav izmantots specifisks dramaturģisks teksts, un no dalībniekiem netiek prasīta tēla izveide. Lai panāktu absolūtu patiesības ilūziju skatītājā un skatuves māksliniekā, jābūt pilnībā klātesošam telpā un laikā. Izrādes dramaturģiskais materiāls tiks radīts  procesā, jo ir saistīts ar autoru darba metodēm un katra projektā iesaistītā dalībnieka un skatītāja individualitāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja