Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Purvciemā notiks dokumentālā izrāde Robežas

Fonds atvērtai sabiedrībai Dots kopā ar režisori Kristu Burāni aicina piedalīties dokumentālajā izrādē Robežas, kuras centrā ir Rīgas Purvciema iedzīvotāju stāsti, pavēstīja fonda pārstāve Irina Kuzņecova.

Izrādes notiks 2., 3., 4., 16., 17. un 18. decembrī. Skatītāji izrādes laikā daudz staigā un visu izrādi piedzīvo aizsietām acīm, ieskaitot braucienu ar sabiedrisko transportu, kas ir viena no izrādes daļām.

Izrāde ar skatītāju piedalīšanos ir veidota no dokumentāliem Rīgas Purvciema tā sauktā Dzelzavas ielas Ķīnas mūra namu iedzīvotāju stāstiem par visdažādākajām viņu dzīves robežsituācijām – emocionālām, ģeogrāfiskām, fiziskām vai sociālām. Ar šīm situācijām dalībniekus dokumentālās izrādes laikā iepazīstinās paši stāstu autori. Vienā izrādē skatītāji pēc kārtas sastapsies ar 8 stāstniekiem.

Robežas ir izrāde par drosmi un spēju uzticēties. Par izkāpšanu no sava komforta robežām, lai piedzīvotu satikšanos ar cilvēcību, kas klusi mīt tepat kaimiņos. Man tā ir atgriešanās bērnības mājā, kurā šobrīd dzīvojošo cilvēku dzīves liecina par šodienu un visu 20. gadsimta vēsturi – pilnu meliem un nodevībām, nežēlīgām varas spēlēm, bailēm, cilvēku vienaldzību un nevēlēšanos domāt, kā arī par vēlēšanos nepakļauties, mērķtiecīgu darbu pretojoties un izvēlēm, kuras maina ikdienas ierasto gaitu,” stāsta režisore un idejas autore Krista Burāne.

Izrādes veidošanā piedalās dramaturgi Laila Burāne un Ludmila Judina, mākslinieks Gints Sippo, producente Lelde Prūse un Rīgas Purvciema iedzīvotāji.

Izrāde notiek latviešu un krievu valodā. 

Biļetes ir iespējams iegādāties Biļešu paradīze kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Izrādes koncepcija ar tādu pašu nosaukumu pirmo reizi īstenota š.g. jūlijā Sarunu festivāla LAMPA ietvaros, kā dalībniekus iesaistot Cēsu iedzīvotājus. Skatītāji un dalībnieki šo pieredzi raksturoja kā unikālu un ļoti emocionālu.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja