Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīgas cirkā pirmizrādi piedzīvos Kvadrifrona iestudējums Artūrs Skrastiņš nedrīkst būt noguris

Rīgas cirkā 20. oktobrī pirmizrādi piedzīvos teātra trupas Kvadrifrons iestudējums Artūrs Skrastiņš nedrīkst būt noguris, informēja iestudējuma veidotāji.

Izrāde izsekos fiktīvi dokumentālam stāstam par to, kā teātra kritiķe Līvija Dūmiņa sešpadsmit gadu garumā raksta grāmatu par aktieri Artūru Skrastiņu. Līvija par Artūru uzzina visu: kā Artūrs redz sevi, kā Artūru redz citi, no kā Artūrs baidās, pēc kā Artūrs tiecas. Viņa uzzina, kas Artūram vainas. Līdz pienāk diena, kad Līvija Artūru izprot labāk, nekā viņš pats.

Izrādes autori atklāj: "Tas ir izdomāts stāsts par nenotikušu atgadījumu, ko iedvesmojuši divi cilvēki un grāmata. Ir mazliet piemirsies, par ko tieši šī grāmata ir, bet, iespējams, tā ir par neremdināmu apmātību, pārdabisku mīlestību un identitātes neviennozīmīgo dabu. Tu esi tas, kam izvēlies veltīt savu laiku, uzmanību un rūpes. Tu esi tas, par ko tevi uzskata. Tu esi tas, kas gribi būt."

Izrādes tapšanu iedvesmojusi Līvijas Dūmiņas grāmata Artūra Skrastiņa Spogulija (2020, apgāds Zvaigzne ABC). Sešpadsmit gadu garumā tapušais sējums ir apjomīga monogrāfija, kurā skrupulozi atklājas, kā laiks ir spējis mainīt un attīstīt mākslinieka radošo darbību, domāšanas veidu un vērtības.

Lai arī izrāde ir balstīta minētās grāmatas motīvos, izrādes autori iestudējumu veidojuši nevis kā biogrāfiski un faktuāli precīzu pieminekli konkrētā mākslinieka radošās attīstības ceļam, bet gan kā neslēptu fikciju, izrādes ietvaros ap iespaidīgo sējumu veidojot poētisku mistifikāciju un reflektējot par jautājumiem, kas saistīti ar radošas, sabiedrībā pazīstamas personas identitāti.

Idejas, teksta un inscenējuma autori - Rūdolfs Gediņš un Klāvs Mellis. Lomās - Guna Zariņa un Reinis Boters. Komponists - Jānis Šipkēvics, mūzikas režisors - Kārlis Tone, scenogrāfe un vizuālā māksliniece - Kate Krolle, gaismu māksliniece - Nikola Suhareva.

Biļetes: www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja