Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Rīgas Krievu teātrī jaunajā sezonā būs Latvijas valsts simtgadei veltīta izrāde

Rīgas Krievu teātris jaunajā sezonā iestudēs Latvijas valsts simtgadei veltītu izrādi - tā būs luga par aktieri, teātra pedagogu un režisoru Mihailu Čehovu, kura vārdā nosaukts teātris, intervijā aģentūrai LETA sacīja teātra direktors Eduards Cehovals.

Iepriekšējā sezonā, kas teātrim bija jau 134., bija septiņas pirmizrādes, un tas ir ļoti daudz, teica Cehovals. "Turklāt septītā pirmizrāde - Meitene kafejnīcā - pat mums pašiem bija negaidīta. Tā bija Raimonda Paula spontāna ideja - viņš ar to atnāca uz mūsu teātri, un tā izvērtās par neparastu projektu. Lieliskās latviešu dzejnieces Austras Skujiņas 15 dzejoļi tika pārtulkoti krievu valodā (tulkotāja - Olga Pētersone), un maestro tiem sacerēja mūziku," stāstīja teātra direktors.

"Maija sākumā bija lugas Karalis Līrs pirmizrāde - tā bija Viestura Kairiša debija mūsu teātrī. Vēl jo vairāk, viņš nekad nebija strādājis ar krievu aktieriem. Viņam tā bija nopietna jauna pieredze - cita mentalitāte, citāda materiāla uztvere. Vajadzēja nedaudz laika, lai pierastu, bet pēc tam viss izvērtās lieliski," teica Cehovals.

Zināmu apstākļu dēļ bija jānomaina viens no izrādes aktieriem pret bijušo Rīgas Jaunā teātra un tagadējo Minhenes Kamerteātra aktieri Gundaru Āboliņu, kurš "ielēca" izrādē mēnesi pirms pirmizrādes. "Ņemot vērā, ka 2017. gadu mēs sākām ar izrādi Krietnais cilvēks no Sečuānas Elmāra Seņkova režijā, var teikt, ka sezonas otrā puse ir latviešu režisūras sezona," sacīja teātra direktors.

Jaunās sezonas repertuārs vēl tikai tiek veidots. "Būs Elmārs Seņkovs, Viesturs Kairišs, sadarbosimies ar Allu Sigalovu. Vladislava Nastavševa plānos pagaidām nav - viņa grafiks jau ir pilns. Vēl mēs uztaisīsim izrādi Īkstīte - Jaunajā gadā būs dāvana mazajiem skatītājiem. Es domāju, nevajag dzīties pēc kvantitātes. Piemēram, būs iestudējums, kuru mēs esam veltījuši Latvijas valsts simtgadei. Tā būs izrāde par Mihailu Čehovu, kura vārdā nosaukts mūsu teātris. Mēs pasūtījām lugu, un tā ir gatava, pie izrādes sāksim darbu novembrī, bet pirmizrāde ir plānota janvārī," stāstīja Cehovals.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja