Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Sponsors: Poļiščuka nevarēs apvienot teātri ar Saeimu

«Tas būs režisores Gaļinas Poļiščukas nopietns izvēles brīdis – strādāt teātrī vai Saeimā. Apvienot to nevar,» intervijā _Latvijas Avīzei _teicis Teātra observatorijas sponsors miljonārs Edvīns Samulis. Savukārt G.Poļiščuka Diena.lv teic - iegūstot deputāta mandātu, viņa darbosies gan politikā, gan teātrī. «Tā ir katra mecenāta paša izvēle - sponsorēt vai nē,» saka režisore.

E.Samulis intervijā stāsta, ka nekad neesot sponsorējis nevienu politisko partiju. Lēmums atbalstīt G.Poļiščukas teātri pieņemts cilvēciska žēluma dēļ un tāpēc, ka viņam patīk teātris. «Teātrim jābūt neatkarīgam no biznesa struktūrām, politiski neangažētam, un tas jāvada režisorei un nevis politiķei Gaļinai Poļiščukai,» uzsver E.Samulis.

Pretēji viņa teiktajam režisore Diena.lv ceturtdien saka, ka pildīs deputātes pienākumus, ja tāda iespēja tiks dota. Vienlaikus viņa plāno turpināt arī režisores darbu. Uzņēmēja teiktais viņu nesatrauc. «Katrs mecenāts personīgi izdara savu izvēli. Nav iespējams piespiest ziedot savus līdzekļus,» saka G.Poļiščuka.

Ko par šādu režisores nostāju ceturtdien domā pats mecenāts, Diena.lv neuzzināja, jo viņš nolēmis līdz vēlēšanām neko neteikt.

Kā zināms, režisore šopavasar iestājās Tautas partijā un tagad kandidē 10.Saeimas vēlēšanās no partiju apvienības Par labu Latviju! saraksta ar augsto 4.numuru Rīgas vēlēšanu apgabalā.

Jāatgādina, ka vēl nesen režisore Latvijas radio intervijā pēc pārsteidzošā labdara ziedojuma teica: «Ir atradušies cilvēki, kas ziedoja naudu, un tāpēc teātri tagad var saukt par tautas teātri. Atradās sponsors, kas teica, ka vēlas mums uzdāvināt 100 000 latu. Vienkārši sponsors, vienkārši miljonārs. Viņš atnāca uz pēdējo koncertu un redzēja, kā mēs raudam. Viņš to nevarēja izturēt un teica, ka dāvina mums 100 000 latu. Dievs mums palīdzēja.»

E.Samulis avīzei stāsta, ka apņēmies nodrošināt visu teātra sezonu. G.Poļiščukas teātrim ir atvērts bankas konts, iekārtots foajē, izbūvētas aktieru grimētavas, zālē ieklāta skatuves grīda, samaksāti parādi par telpu īri Tērbatas ielā, kā arī aktieriem par darbu, stāsta E.Samulis.

Teātrī uzņēmējs esot «padomdevējs un atbalstītājs». No režisores piedāvātajiem amatiem un daļām tajā viņš esot atteicies. Savukārt teātra direktora amatam ieteicis Guntaru Felsbergu, kurš absolvējis Mūzikas akadēmiju, ir mūzikas instrumentu veikalu līdzīpašnieks, kā arī nodibinājis vairākus korus un simfoniskos orķestrus.

Jau ziņots, ka E.Samulis nolēma dāvināt režisores G.Poļiščukas teātrim 100 000 latu. Uzņēmējs, savulaik minēts miljonāru sarakstā, bijis viens no lielākajiem a/s Lode akcionāriem un padomes priekšsēdētājs. Bijis arī sponsors un mecenāts Banku augstskolā un Latvijas Bērnu fondā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja